Een fietsenrek houdt elk bedrijfspand netjes

Wie kent er niet de kantoren met her en der gestalde fietsen waardoor het geheel er nogal rommelig uitziet? Een goed fietsenrek voor een bedrijfspand zorgt ervoor dat de aanblik ook in dat opzicht altijd netjes is. Met een goed fietsenrek zorg je ervoor dat de boel altijd strak is: een perfect plaatje.

 

fietsenrek

Wat moet ik nou met een fietsenrek?

De medewerkers van een bedrijf komen elke dag op dezelfde plaats bij elkaar. Komen zij met de trein of lopend, dan is er niet zo’n groot probleem. Maar komen zij met de auto of fiets, dan ontstaan er al snel logistieke problemen. Gedoe om parkeerplekken of fietsen die overal schots en scheef staan of, erger nog, omgevallen op een rommelige hoop liggen. Dat moet anders kunnen. Met fietsenrekken zorg je ervoor dat het pand er netjes uitziet en dat iedereen zijn of haar fiets netjes kan stallen en onbeschadigd weer terug kan pakken. Het biedt veel gemak aan de medewerkers en het levert een rustig straatbeeld op.

Waar moet ik op letten bij een fietsenrek kopen?

Een fietsenrek kopen is in principe eenvoudig. Doorgaans koop je fietsenrekken in een standaardvorm: een fietsenrek met plaats voor vijf fietsen met een standaard bandbreedte van vijftig millimeter. Als iedereen op een ouderwetse omafiets of degelijke citybike komt, is er geen probleem. Maar wanneer er wielrenners, mountainbikers of andere fietsfanaten hun rijwiel kwijt willen, wordt dat een ander verhaal. Een fietsenrek kopen betekent dus kijken naar de gebruikers. Het kan handig zijn om er een aan te schaffen met een andere bandbreedte. Daarnaast is het handig om te kijken hoe de fietsen gestald worden. Een standaard fietsenrek heeft gewoon vijf rekken op dezelfde hoogte naast elkaar. Komt er iemand met een grote fietsmand, dan heeft de rest daar ooit wel last van. Een alternatief kan zijn om een fietsenrek neer te zetten waarbij de rekken in hoogte verspringen. De ene fiets hoog, de andere laag. Op die manier kunnen sturen niet in elkaar komen en zijn grote fietsmanden geen probleem voor de directe buren in het rek.

Heeft een fietshokje aanschaffen zin?

Als een bedrijf veel klanten of medewerkers heeft die met de fiets komen, dan kan een fietshokje ook een oplossing zijn. In het hokje kan iedereen zijn stalen ros kwijt en de boel staat lekker droog. Bovendien is het hok goed af te sluiten, waardoor onverlaten geen kans krijgen schade aan te richten of fietsen te stelen. Een fietshokje is echter wel wat duurder in aanschaf en de ruimte moet er ook maar net naar zijn. Op een stop is het natuurlijk onhandig, maar is er een kleine binnenplaats, dan kan zo’n hok al snel een uitkomst zijn. Het geeft een veilig gevoel aan de gebruikers en het houdt de fietsen langer mooi. Win win dus.

Welke alternatieven voor een fietsenrek zijn er?

Een fietsenrek heeft alleen zin als er voldoende ruimte is om de fietsen te stallen. Voor een gevel staat het bijvoorbeeld erg netjes. Maar als er fietsen binnen moeten worden gestald of als de ruimte beperkt is, dan heeft een rek weinig zin. Het is in zo’n geval het overwegen waard om een alternatief systeem te kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een fiets op te hangen aan het stuur of aan het voorwiel. Dat is misschien even tillen, maar het levert wel een vrije vloerruimte op. En een stoere retrofiets tegen de muur, heeft natuurlijk ook zo zo’n charme. Met een fietslift is het tilprobleem bovendien opgelost, dan kun je met een katrol eenvoudig het rijwiel optakelen. Voor wie geen fietsenrek kan of wil aanschaffen, zijn er dus genoeg alternatieven.