3 Gewilde beroepen van 2020

Als je een studierichting kiest, is het altijd makkelijk om te weten of er kans is op de arbeidsmarkt. Het is natuurlijk wel fijn dat, zodra je na jarenlang studeren, wel werk kan vinden. Daarom hebben wij voor je de meest gevraagde beroepen, en wat ze inhouden, van 2020 op een rijtje gezet!

Data analist

Tegenwoordig, en in de toekomst, wordt data steeds belangrijker. Deze data moet wel worden omgezet in informatie. Een data-analist is iemand dit deze data omzet in informatie. Data is daarom ook niet hetzelfde als informatie. Data is namelijk een stroom gegevens dat nog niet geïnterpreteerd is door mensen. Deze data moet dus worden vertaald, om te begrijpen wat deze gegevens betekenen. Een data-analist is voornamelijk bezig met het verzamelen, interpreteren en controleren van de data, waarmee hij/zij rapportages kan maken. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om plannen te maken.

Zelfstandig werkend kok

Mensen gaan graag uit eten. Natuurlijk moet er dan wel iemand zijn die het klaarmaakt. Een zelfstandig werkend kok is iemand die zonder begeleiding eten kan klaarmaken. Het is een romantisch vak, maar er is een groot beroepstekort aan koks. Wist je bijvoorbeeld dat, volgens vakblad Misset Horeca, ruim een kwart van de restaurants maatregelen moet nemen door een nijpend tekort aan koks? Veel bedrijven werken hierdoor met halffabricaten en hebben minder uitgebreide gerechten op de kaart staan. Dit is een beroep, waar je gemakkelijk kan starten!

Leraar Duits

Volgens het Duitslandinstituut is er een tekort aan leraren Duits. Het tekort zal alleen maar stijgen, doordat veel leraren met pensioen gaan. Tegelijkertijd zijn er niet genoeg studenten die deze studie volgen, om het tekort op te vullen. Deze taal is belangrijk voor Nederland, doordat Duitsland een belangrijke handelspartner is. Daarom is dit een interessant beroep om te kiezen! Mocht je benieuwd zijn naar nog meer gewilde beroepen? Kijk dan op nationaleberoepgids.nl!