3 ideeën die je kan realiseren met metaal

Metaal is zo’n divers materiaal. Het wordt gebruikt in de bouw, de kunst en nog veel meer. Dit komt omdat het materiaal stevig is en te bewerken is in verschillende vormen. Doordat men het metaal helemaal naar eigen hand kan omtoveren, is het een perfect materiaal om in jouw opkomende doe-het-zelf project te gebruiken. In dit artikel geven we je genoeg inspiratie over het gebruik van metaal. Voor meer informatie over de mogelijkheden kan je ook terecht bij Plaatbewerking van Veen.

Een sculptuur voor in de tuin
Metaal staat bekend om zijn sterke karakter. Het is bestendig tegen weer en wind. Het is dus een uitstekend materiaal om te gebruiken voor een zelfgemaakt sculptuur voor in de tuin. Uiteraard hoef je niet zelf alles te maken. Je kan er ook voor kiezen om een ontwerp op papier te zetten en contact op te nemen met Van Veen Metalproducts. Bij deze werkplaats gaan ze graag aan de slag met metaal op maat projecten. Binnen de kortste keren wordt jouw ontwerp werkelijkheid door middel van vakkennis. Het maakt niet uit of je het zelf doet of laat uitbesteden, een zelf ontworpen sculptuur in de tuin geeft altijd een persoonlijke touch aan de ruimte.

Maak geweldige kunst voor in huis met metaal
Iedereen heeft wel een plekje in hun huis waar ze graag een mooi kunstobject willen neerzetten. Het is misschien een schap in een kast of het is een mooie hoge kruk. Het maakt niet uit welke plek jij in gedachten hebt, metaal is jouw uitkomt. Een metalen kunstwerk ziet er stijlvol en stoer uit. Het is ook nog eens erg stevig, en dus bestendig tegen een stootje. Er zijn zoveel verschillende manieren waar metaal van pas kan komen. Maak jouw eigen fotolijstjes, maak een abstract sculptuur of probeer een favoriet object na te maken door middel van metaal. Het eindresultaat is verbluffend en persoonlijk.

Een bloemenvaas van metaal
Dit is een geweldige manier om verschillende stukken restmateriaal van metaal te gebruiken. Vaak is er genoeg restafval te vinden bij een werkplaats of misschien heb je zelf na een doe-het-zelf project veel metaalafval. Kies ervoor om dit afval te gebruiken. Door alle stukken metaal aan elkaar vast te lassen en te spelen met de vorm, creëer jij jouw eigen gemaakte bloempot of bloemenvaas. Mocht je het lassen willen vermijden, kies dan om het metaal tegen een glazen pot te lijmen. Metaal biedt zoveel verschillende mogelijkheden.