3 tips om kleine producten te presenteren in jouw winkel

Heb je een eigen winkel? Dan wil je jouw productaanbod zo goed mogelijk presenteren aan klanten. Met grote producten is dit niet bepaald lastig, want deze springen namelijk direct in het oog. Bij kleine producten is dit een stuk lastiger. Wil je ook deze producten onder de aandacht van jouw klanten brengen? Dan ben je hier een aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 tips op een rijtje om kleine producten te presenteren in jouw winkel.

1. Kies voor een transparante verpakking
Als je kleine spullen verkoopt, stop je mogelijk meerdere producten in één verpakking. Uiteraard wil je dat de klant aan de buitenkant van de verpakking kan zien wat de inhoud is. Daarom raden wij je aan om kleine spullen in een transparante verpakking te verkopen. Omdat deze verpakking doorzichtig is, ziet een klant de inhoud direct. Hierdoor is de kans klein dat hij het verkeerde product koopt.

Zoek je nog een geschikte verpakking voor schroeven of andere scherpe materialen? Dan kun je gripzakjes kopen. Deze zakjes zijn niet alleen sterk, maar ook uitermate geschikt om snel en makkelijk losse en kleine onderdelen in te verpakken. Doordat deze transparante verpakking beschikt over een druksluiting, open en sluit je gripzakjes binnen een handomdraai.

2. Hang de zakjes op
Met een transparante verpakking maak je de inhoud zichtbaar voor de klant. Verpak je veel onderdelen in dergelijke verpakkingen? Dan moet je ze op een overzichtelijke manier presenteren aan jouw klanten. Dit kun je doen door de verpakkingen naast elkaar neer te leggen in een schap. Toch is dit niet de beste manier. De zakjes kunnen zo namelijk makkelijk door elkaar raken, waardoor niet meer duidelijk is om welk product het gaat. Wil je gripzakjes kopen? Koop hier dan ook direct wat plakhaakjes bij. Zo’n haakje bevestig je binnen een handomdraai aan een plastic (grip)zakje, waardoor je deze op kunt hangen. Zodoende kun je alle onderdelen nog beter presenteren aan jouw klanten.

3. Gebruik hersluitbare verpakkingen
Menig bedrijf gebruikt plastic verpakkingen om (kleine) producten te verpakken. Dit doen zij vooral omdat klanten dankzij dit materiaal kunnen zien wat er in de verpakking zit. Zodra de verpakking eenmaal geopend is, belandt deze vaak direct bij het afval. Gebruik je voornamelijk plastic verpakkingen? Dan heb je op maandelijkse basis nogal wat plastic afval.

Wil je minder (plastic) afval produceren? Gebruik dan hersluitbare verpakkingen. Zo’n verpakking hoef je niet direct weg te gooien als deze leeg is. Je kunt hem namelijk vullen met nieuwe onderdelen. Als je het slim aanpakt, kun je een hersluitbare verpakking veelvuldig gebruiken. Zodoende produceer je aanzienlijk minder afval dan voorheen. Voor wat betreft hersluitbare verpakkingen heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verpakkingen met een druksluiting, maar ook voor ziplock zakjes.