3 voordelen van SEO marketing in 2021

Iedere ondernemer die online actief is met een website of webshop heeft zich vast het volgende wel eens afgevraagd: hoe krijg ik meer bezoekers op mijn webshop? Of: hoe krijg ik meer leads/klanten binnen via mijn website?

Herkenbaar? Dan ben je vast ook wel eens informatie tegen gekomen over SEO marketing. Ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Het is een vorm van online marketing die veel wordt omgeschreven als erg belangrijk, goedkoop en duurzaam. Toch haken veel mensen al snel af omdat het wordt beschouwd als ingewikkeld en het resultaat is pas zichtbaar op de lange termijn.

In dit artikel beschrijven we 3 voordelen van SEO marketing en geven we aan waarom het toch de moeite waard is om je er in te verdiepen. Of een specialist in te schakelen die je kan helpen!

Meest duurzame vorm van online marketing

Online marketing is duur! En wordt steeds duurder. Steeds meer bedrijven zijn online actief en het gevecht om de klant wordt heftiger. Voornaamste gevolg; de kosten stijgen. Daarom zien we dat steeds meer bedrijven zich focussen op zoekmachine optimalisatie. En dat is niet voor niets. SEO marketing is niet gratis, maar wel enorm duurzaam.

En dat zit zo; een top 3 positie op een belangrijke zoekterm levert niet alleen vandaag bezoekers op. Maar ook morgen, en volgende week, en volgende maand. Hoewel je er natuurlijk wel voor moet zorgen dat je een hoge positie in Google behoudt, zorgt zo’n goede positie er wel voor dat je over een langere periode relevante bezoekers op je website krijgt.

Zelf aan de slag!

SEO marketing is niet eenvoudig. Het verreist specialistische kennis. Zeker in een competitieve markt. Maar de basis kun je zelf leggen. Internet staat vol met informatie over zoekmachine optimalisatie.

Content is king

De factor content is binnen SEO marketing van levensbelang. Waardevolle content vormt de ruggengraat van SEO. En vaak is het zo dat je zelf het beste deze goede content kunt schrijven. Als ondernemer weet je ten slotte het meeste over jouw product of dienst.