4 redenen waarom ook jij videocontent moet gaan creëren

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar een video zegt meer dan tienduizend woorden (en men is gek op video!). Binnen content marketing zie je het onderdeel video sterk toenemen . Wij geven een aantal redenen waarom ook jij moet starten met videocontent te creëren en te plaatsen op je externe communicatiemiddelen.

Reden 1: Video zorgt ervoor dat mensen je merk gaan kennen

Volgens gebleken onderzoek blijkt dat 80 procent van de deelnemers video’s kon onthouden en beschrijven die ze in de afgelopen maand hadden gekeken. Dit komt omdat visuele dingen (zoals afbeeldingen en video’s) makkelijker te onthouden zijn dan teksten. De respondenten konden onderwerpen van video’s onthouden en vaak zelfs nog de naam van het bedrijf noemen. Het is daarom belangrijk dat ook in de video de huisstijl van het bedrijf uitstraalt en het logo naar voren komt. Dit kunt u doen online, maar ook via bijvoorbeeld een media hologram.

Reden 2: Het is goed voor de SEO-resultaten van de website

Video’s die worden toegevoegd aan je website hebben een positieve invloed op de ranking van je website. Zo is de kans op om de eerste zoekresultatenpagina van Google te komen 56 procent groter dan wanneer je geen video content hebt op je website. Dit komt onder andere door de bezoektijd van een website. Google hanteert bepaalde namelijk bepaalde ranking factoren waarmee ze bepalen op welke plaats in de zoekresultaten je website komt te staan. Een van deze factoren is de bezoektijd van een website. Het plaatsen van filmpjes op je website zorgt er in veel gevallen voor dat de gemiddelde zoektijd van je website toeneemt. Dit heeft dus een positieve invloed op de ranking van je website.

Reden 3: Videocontent wordt meer gedeeld

Videocontent heeft 1200% meer kans om gedeeld te worden dan losse linkjes of teksten. Ook is de kans op interactie met geïnteresseerde 60% groter in vergelijking met geschreven tekst. Het is namelijk veel leuker om een leuk kort filmpje door te sturen naar je vrienden.

Reden 4: Videocontent werkt op alle devices

Waar het vroeger lastig was om een videoplayer werkend te krijgen binnen een website, is dit nu een eitje geworden. De video getoonde video zal zowel werken op mobiele apparaten als op desktop computers. Hierdoor wordt het bereik van de video ook groter en zal het zorgen voor een betere SEO-ranking.