4 tips om rekening mee te houden als je een buffet bestelt

Heb je binnenkort een feestje? Dan wil je ongetwijfeld dat het jouw gasten aan niets ontbreekt. Als er naast drinken ook eten moet komen, neig je mogelijk naar een buffet. In dat geval kunnen jouw gasten zelf bepalen wat zij eten en hoeveel ze opscheppen. Wil je een buffet bestellen voor een feest? Wij zetten hieronder 4 tips op een rijtje om rekening mee te houden.

1. Hoeveel mensen moeten ervan eten?
Als je een buffet bestelt, krijg je vaak meerdere bakken en schalen met eten geleverd. Van een buffet kunnen dus altijd meerdere personen eten. Uiteraard wil je niet dat er te weinig eten is op jouw feestje. Breng daarom eerst in kaart hoeveel mensen er komen. Dit helpt je namelijk om in te schatten hoeveel eten je moet hebben. Niet alleen voor jezelf handig, maar ook voor het catering bedrijf. Op basis van het aantal personen weet zo’n bedrijf namelijk precies hoeveel eten het moet maken.

2. Welke voorkeuren zijn er qua eten?
Veel mensen denken dat zij er al zijn als ze weten hoeveel personen er op een feest komen. Dit is inderdaad belangrijk, maar er speelt meer mee. Zo moet je bijvoorbeeld ook weten wat de voorkeuren zijn qua eten. Het is geen doen om alle gasten naar hun voorkeur te vragen. In dat geval krijg je namelijk wel een heel uitgebreid en divers buffet.

Toch wil je wel rekening houden met eventuele dieetwensen en allergieën van gasten. Weet je al voor het versturen van de uitnodiging dat je een buffet laat komen op jouw feestje? Gebruik het kaartje dan om mensen met dieetwensen en/of allergieën te vragen hun voorkeuren door te geven. Op deze manier kunnen alle bezoekers van jouw feest straks genieten van het buffet.

3. Warm of koud?
Een derde tip om rekening mee te houden is de opzet van het buffet. Bij de meeste cateraars kun je namelijk kiezen uit een warm en koud buffet. Toch gaan de meeste mensen voor een warm koud buffet. Dit buffet bestaat uit zowel warme als koude gerechten. Jouw gasten kunnen bijvoorbeeld genieten van brood en salades, maar ook van vlees, vis, aardappels, groeten en andere warme gerechten. Uiteraard bepaal je zelf hoe uitgebreid het buffet is. Kortom: met een buffet bepaal je helemaal zelf wat en hoeveel jouw gasten voorgeschoteld krijgen.

4. Waar bestel je het buffet?
Als je weet hoe jouw buffet eruit moet komen te zien, wordt het de hoogste tijd om een bestelling te plaatsen. Maar waar doe je dit eigenlijk? Je kunt je hiervoor het beste richten tot een cateringbedrijf bij jou in de buurt. Laat jouw keuze onder andere afhangen van het aanbod. Bij de ene cateraar heb je namelijk meer keuze dan bij de andere.