4 tips voor een geweldig feest

Feestjes horen leuk, bruisend en enorm gezellig moeten zijn, maar vaak lukt dat niet helemaal. Hoe zorg je er nou voor dat iedereen jouw feestje nog jaren zal onthouden? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Schep verwachtingen

Bereid je gasten voor op het beste feest dat ze ooit hebben gezien. Maak ze lekker met goede verhalen en kleine teasers. Dit zorgt ervoor dat ze enthousiast worden en in een feestelijke bui naar je feestje komen. Daarbij hebben mensen de neiging om zich te gedragen naar hun verwachtingen. Als je ervoor zorgt dat ze verwachten dat het een knalfeest wordt, gedragen ze zich daar ook naar en is de kans groter dat het ook werkelijk een knalfeest wordt.

Geef je gasten opdrachten

Je kunt een feest pas laten slagen als iedereen daaraan mee helpt. Het voelt dan namelijk veel meer als een gezamenlijke inspanning en je gasten willen dan graag dat het lukt. Laat de een dus meehelpen met het halen van drinken, geef de andere de controle over de muziek en laat weer een ander de hapjes uitdelen.

Zorg voor een groepsgevoel

Een saamhorigheidsgevoel zorgt voor een goede sfeer. Zeker wanneer de mensen op je feestje elkaar nog niet zo goed kennen, wil je ervoor zorgen dat daar gevoel er is. Om voor die saamhorigheid te zorgen, is een themafeest de perfecte oplossing. Je hebt nu automatisch een gespreksonderwerp, namelijk het thema. Ga voor een gek verkleedfeest, of kies voor iets verfijnders, zoals dat iedereen zich in het zwart moet kleden.

Maak sfeer

Je feest valt of staat met sfeer. Als je feest geen sfeer heeft, is je feest eigenlijk direct al een mislukking. Dingen die de zintuigen prikkelen kunnen voor sfeer zorgen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een DJ zoals psound en een gave lichtinstallatie. Je kunt het ook iets subtieler maken en voor een box met een playlist zorgen. Dynamiek is ook belangrijk, ga dus niet voor een saai zitfeestje. Haal alle stoelen weg en zet in plaats daarvan een paar statafels weg. Zo dwing je je gasten om te staan en dus meer te bewegen. Als je ook een tafel met hapjes en drankjes maakt, in plaats van alles op de tafels zelf te zetten, moeten je gasten ook lopen en zich met elkaar mengen. Dat kan voor leuke gesprekken zorgen!