4 tips voor het verbeteren van je interieur

De aankleding van een ruimte heeft een groot effect op mensen. Ruimtes kunnen als beklemmend ervaren worden, maar de aankleding van een ruimte kan ook een gevoel van sfeer bij ons opwekken. Het is dus niet nodig om te benadrukken dat de aankleding van een ruimte veel invloed heeft op de resultaten van zakelijke gesprekken en op de motivatie van werknemers die aan het werk zijn. Toch wordt hier door veel bedrijven niet voldoende aandacht aan besteed. Voor vergaderingen worden vaak wel luxe vergader paviljoens afgehuurd, maar het eigen bedrijfspand bestaat uitsluitend uit functionele maar ongezellige ruimtes.

Interieurreclame

Interieurreclame professioneel toepassen is niets anders dan dat bedrijven hun interieur op een nuttige manier inzetten. Dat kan op allerlei manieren. Een methode die heel goed werkt is volledige wanden te bekleden met wandbekleding. Op de bekleding zijn grote afbeeldingen geprint met boodschappen op grafische afbeeldingen die je als bedrijf graag wilt uitdragen. Wandbekleding kan bestaan uit geprint behang, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van folies en textielframes.

Frees- of folieletters op de wanden hebben hetzelfde effect. Sommige van die wandbekledingen zijn daarnaast geluiddempend, wat doorgaans als zeer aangenaam wordt ervaren.

Een andere manier is het gebruik van prachtige en professionele frames. Dit kunnen aluminium frames zijn, dubbelzijdige of enkelzijdige en er zijn nog veel meer opties om gebruik van te maken. Om er helemaal een uniek effect van te maken kun je ook gebogen frames gebruiken. Met een dergelijk frame kun je bepaalde zaken in je bedrijfsinterieur op een hele andere manier promoten.

Regelmatig de uitstraling aanpassen

Veel soorten wandbekleding worden voor permanent gebruik aangebracht. Het kan echter ook handig zijn om te kiezen voor wat meer flexibele oplossingen, bestaande uit afbeeldingen die met zekere regelmaat verwisseld worden. Een goed product dat hiervoor kan worden gebruikt is peesdoek. Dat bestaat uit een geprint doek, waar aan de rand een platte siliconen pees doorheen loopt. Het is in een heel groot aantal formaten en vormen leverbaar. Peesdoek wordt in een metalen frame gespannen. Het doek kan gemakkelijk worden vervangen door een ander.

Advies

Iets wijzigen aan het interieur van bedrijfsruimtes kan soms risicovol zijn. Een enkele keer kan een nieuwe bekleding ongewenste associaties oproepen en dan is het effect tegengesteld aan wat je voor ogen had. Om dit te voorkomen wordt aangeraden om altijd professioneel advies in te winnen bij het aanpassen van het interieur. Adviseurs zijn in staat om je ideeën te vertalen naar een concrete inrichting, die gegarandeerd het beoogde effect heeft.