5 redenen waarom je voor tweedehands kantoormeubilair zou moeten kiezen

One man’s trash is another man’s treasure, een veelgebruikte Engelse uitspraak die de spijker op z’n kop slaat. Want misschien is het tweedehands kantoormeubilair van een ander, voor jou wel een geschenk uit de hemel. In deze blog geven wij jou, 5 reden waarom je voor tweedehands kantoormeubilair zou moeten kiezen.  

1.      Geld besparen op een simpele manier

Als ondernemer bespaar je veel geld met het kopen van bijvoorbeeld tweedehands bureaus, bureaustoelen of tweedehands roldeurkasten. Veel bedrijven doen namelijk stoelen, tafels en banken al snel weg. Dit voordat het materiaal ook maar in de buurt van zijn einde komt. De simpele reden hiervan is dat zij het tijd vinden voor iets nieuws. Jij kunt echter nog lang gebruik maken van deze gebruikte spullen.

2.      Wil je het kwijt? Verkoop het aan de volgende

Waar je als onderneming vervolgens ook nog op bespaart is de verkoop. Als je nieuwe meubels koopt en later verkoopt dan hebben de meubels veel waarde verloren. Dit probleem heb je niet als je zowel tweedehands inkoopt als verkoopt. Het houdt zijn waarde.

3.      Met jouw bijdrage verbeter je het milieu

Met het kopen van eerder gebruikt materiaal zorg je ervoor dat dit niet nog een keer gemaakt wordt. Dit heeft als voordeel dat er minder verspilling is. Zo kun je de grondstof die gebruikt wordt voor het product bespaart blijven. Met tweedehands meubilair kun je jouw positie ook versterken als maatschappelijk verantwoord ondernemer.

4.      Steeds meer sociaal geaccepteerd

Men kijkt er tegenwoordig niet meer van op als je iets koopt dat tweedehands is. Je hoeft je er als bedrijf dus niet meer voor te schamen. Je kunt er juist trots op zijn.

5.      Help oneerlijke arbeid tegen te gaan in probleemlanden

Doordat het meubilair niet een tweede keer gemaakt hoeft te worden verbeterd de arbeid. Mensen in landen met schrijnende werkomstandigheden zijn niet meer nodig. De productie wordt lager, vervolgens hoeft er niet meer in massa geproduceerd te worden.

Gebruikt meubilair voor op kantoor heeft dus alleen maar voordelen. Het scheelt financieel en het is maatschappelijk verantwoord. De beste plek voor tweedehands kantoormeubelen? Goedkopekantoorinrichting.nl, daar moet je zijn!