Alles wat je moet weten over het gebruik van doosletters op jouw gevel

Er zijn verschillende manieren om als bedrijf op te vallen. Als je over een fysieke winkel of bedrijfspand beschikt, is het belangrijk dat dit duidelijk zichtbaar is voor voorbijgangers, potentiële klanten en je volledige doelgroep. Dit kan op verschillende manieren. Denk je aan het toepassen van gevelreclame? Dan zijn doosletters uitermate geschikt. Maar waar moet je op letten als je doosletters bij 3tac.nl laat maken? Hoe zorg je ervoor dat deze perfect aansluiten op de boodschap die jij hoopt over te brengen? In dit artikel geven we enkele nuttige tips en vertellen we je alles wat je moet weten over het gebruik van doosletters. 

Wat zijn doosletters? Maar hoe gebruik je doosletters dan om je gevel extra op te laten vallen? Wat zijn dit precies? 

Doosletters zie bij heel veel grote bedrijven terug. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspand van Heineken. De groene grote letters zijn vanaf een grote afstand zichtbaar en direct herkenbaar voor de meeste mensen. Doosletters worden ook wel boxletters genoemd en hiermee worden de driedimensionale letters bedoeld die op dergelijke panden geplaatst worden.

Doordat de letters groot en driedimensionaal zijn, vallen ze direct op. Ook vanaf een grotere afstand zijn ze vrijwel direct zichtbaar. Dit is dan ook de reden dat doosletters in de regel onverlicht zijn. Het is echter ook mogelijk om hier indirecte of directe verlichting aan toe te voegen. Dit kan in samenspraak met de leverancier van de letters. 

Voordelen van doosletters 


Waarom zou je juist voor doosletters kiezen als er nog heel veel andere mogelijkheden zijn? Hoewel het natuurlijk geen verplichting is en er inderdaad nog veel meer mogelijk is, zien we toch dat doosletters bij steeds meer bedrijven de voorkeur hebben. Dit heeft verschillende redenen: 

  • Ze vallen direct op: het is voor bedrijven uiteraard noodzakelijk om snel en goed op te vallen. Zeker wanneer het pand in een grote stad gevestigd is. Je moet het dan immers opboksen tegen heel veel grotere namen. Daarom is het belangrijk dat het pand direct opvalt bij voorbijgangers en potentiële klanten. Met doosletters moet dat zeker lukken. De driedimensionale letters vallen op zonder dat daar moeite voor gedaan hoeft te worden. Verlichten is in de meeste gevallen zelfs niet noodzakelijk.

  • Makkelijk te onderhouden: ben je op zoek naar reclamemateriaal dat gemakkelijk te onderhouden is? Dan zijn doosletters zeker een goede keuze. Bedenk maar eens hoe een spandoek er na verloop van tijd uit kan zien. Zeker wanneer deze in weer en wind hangt. Het kost best wel wat tijd en moeite om deze schoon te houden. Bij doosletters is dit niet het geval. Veel meer dan wat water en een doekje heb je niet nodig. De klus is binnen no-time geklaard.

  • Voor verschillende doeleinden te gebruiken: wist je dat doosletters ook nog eens ongelooflijk veelzijdig zijn? Ze kunnen zowel buiten op de gevel worden gebruikt als binnen in het pand toegepast worden.