Alles wat je nog niet wist over shea butter

Wat is er niet dol op Shea Butter? Shea Butter is een geweldig superfood dat boordevol omega-vetzuren, vitamine A + E en mineralen zit die de huid en het haar voeden en beschermen, waardoor het een van de meest gewilde superfoods sinds eeuwen is. En net toen u dacht dat u alles wist wat er te weten valt over deze cult favoriet hebben we voor u een paar weinig bekende feiten waardoor u er nog meer verliefd op wordt.

Ontstekingsremmend

Shea Butter is ontstekingsremmend. Heeft u een snijwond of een brandwond? Shea butter! Heeft u zonnebrand? Shea butter! Heeft u een verstopte neus? Shea butter! Dat klopt, Shea Butter kan ontstekingen kalmeren en de huid genezen bij herhaald gebruik. Volgens een studie Voorlopige studies naar nasale decongestiva activiteit uit het zaad van de Shea Butter boom, Butyrospermum Parkii, rapporteren mensen die Shea Butter gebruikten meer verlichting van hun verstopte neus dan de deelnemers die dat niet deden.

Verstopt niet

Shea Butter verstopt uw ​​poriën NIET Als u vatbaar bent voor puistjes of een acenische huid heeft, kan Shea Butter de redder van uw huid zijn. Premium, klasse A, Ongeraffineerde shea butter van Butterwise is niet-comedogeen, wat betekent dat het uw poriën niet verstopt. U kunt het met een gerust hart op uw huid gebruiken om make-up te verwijderen of vocht in te sluiten om uitdroging te voorkomen.

Shea Butter is een geweldige hittebeschermer.

Shea Butter, gecombineerd met vochtinbrengende ingrediënten, kan dienen als een geweldige bescherming voor de haarschacht bij gebruik op hoog vuur. Vanwege het rookpunt van 233 ° C kan Ongeraffineerde shea butter van Butterwise worden gebruikt om vocht in te sluiten en de haarschacht te beschermen tegen hitteschade. De prestatie is vergelijkbaar met een siliconen zonder de opbouw. * Let op * Er zijn tegenstrijdige theorieën over de vraag of alleen sheaboter het haar tegen hitte zal beschermen. We raden aan om producten te gebruiken die Shea Butter combineren in een vochtinbrengende crème (een product dat water bevat) voor de beste resultaten.

Bonus:

wanneer u Shea Butter koopt, steunt u vrouwen. Karitéboter staat al eeuwen bekend als “Vrouwengoud” omdat het niet alleen goudkleurig is, maar ook miljoenen vrouwen een inkomen biedt. Door Shea Butter te gebruiken, ondersteunt u de economische empowerment van vrouwen in heel Afrika. Zorg ervoor dat u eersteklas kwaliteit Shea Butter van Fair Trade-leveranciers koopt om ervoor te zorgen dat u gerenommeerde bedrijven steunt die vrouwen eerlijk betalen.