Barbecue organiseren? Alles wat je moet weten voordat je de bbq gaat organiseren

 1. Kies de juiste locatie: het begint allemaal met de locatie. Kies een geschikte plek voor je barbecue, zoals je achtertuin, een park of een strand. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor alle gasten en dat er grillfaciliteiten beschikbaar zijn.
 2. Bereid een gastenlijst voor: maak een lijst van mensen die je wilt uitnodigen voor de barbecue. Houd rekening met dieetwensen en allergieën, zodat je kunt zorgen voor geschikte voedsel opties voor iedereen.
 3. Menuplanning: stel een menu samen met verschillende vlees-, vis- en vegetarische opties. Denk aan hamburgers, hotdogs, kip, vis, groenteburgers en diverse bijgerechten zoals salades, gegrilde groenten en broodjes.
 4. Grill Voorbereiding: controleer of je barbecue in goede staat is en of je voldoende houtskool of gas hebt. Zorg voor grill gereedschap zoals tangen, spatels en borstels om de grill schoon te houden.
 5. Marineren en voorbereiden van het voedsel: marineer het vlees of de groenten van tevoren om smaak toe te voegen. Zorg ervoor dat je ook genoeg bijgerechten, sauzen en kruiden hebt om het eten op smaak te brengen.
 6. Veiligheid voorop: houd altijd de veiligheid in gedachten. Plaats de barbecue op een stabiele ondergrond, houd een blusmiddel in de buurt en zorg ervoor dat kinderen en huisdieren uit de buurt blijven.
 7. Timing is alles: plan het begin van je barbecue zorgvuldig. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om de grill op te warmen voordat de gasten arriveren, zodat je direct kunt beginnen met koken.
 8. Gevarieerde drankjes: zorg voor een scala aan drankjes, waaronder water, frisdrank, bier, wijn en alcoholvrije opties. Dit zorgt ervoor dat al je gasten iets hebben om van te genieten.
 9. Sfeer en entertainment: creëer een gezellige sfeer met muziek, verlichting en comfortabele zitplaatsen. Overweeg het opzetten van activiteiten zoals balspellen of kaartspellen om de gasten bezig te houden.
 10. Desserts en snacks: sluit de maaltijd af met heerlijke desserts zoals ijs, fruit of brownies. Zorg ook voor snacks voor degenen die tussendoor trek hebben.
 11. Opruimen: zorg ervoor dat je voldoende vuilniszakken, recycling containers en afwasmiddel hebt om na afloop op te ruimen. Laat de locatie netjes achter.
 12. Geniet ervan! Vergeet niet om zelf ook van de barbecue te genieten en tijd door te brengen met je gasten. Een barbecue is tenslotte een gelegenheid om te ontspannen en plezier te hebben. Je kunt ook het barbecueën uitbesteden. Zo kun je net als alle andere gasten genieten van de bbq. Ontdek barbecuecatering.nl.

Met deze tips in gedachten, ben je goed voorbereid om een fantastische barbecue te organiseren waar iedereen van kan genieten. Veel plezier en eet smakelijk!