Bedrijfshulpverleners

Elke onderneming waarbij minimaal 1 werknemer in dienst is, is verplicht om bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Het aantal verplichte bedrijfshulpverleners is van het aantal aanwezige werknemers in een bedrijf afhankelijk.

 

Het maakt verder niet uit wat voor bedrijf of onderneming je hebt, bij ieder bedrijf is het noodzakelijk dat er BHV’ers aanwezig zijn. Ondanks dat je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt, is het toch mogelijk dat er een keer brand uit breekt of dat iemand zich in zijn vingers snijdt tijdens de lunch etc. Wanneer je in de bouw werkt, is de kans natuurlijk wat groter dat er een ongeluk gebeurd, waardoor er vaak meer mensen met een BHV certificaat aanwezig zijn dan op een kantoor.

BHV Cursus

Een BHV’er wordt in een BHV cursus getraind hoe hij/ zij in noodsituaties moet handelen. In een BHV cursus bij G4S veiligheidstrainingen komen er die belangrijke onderdelen aan bod. De nadruk ligt hierbij op brand bestrijden, ontruimen en communicatie en levensreddende handelingen. Hierbij wordt eerst een gedeelte theorie behandeld, welke vervolgens in de praktijk onderbouwt wordt. Ondanks dat er tegenwoordig allerlei ontwikkelingen zijn waarbij je een BHV cursus volledig van achter een computer door middel van e-learning kunt volgen voert de praktijk bij G4S zeker de boventoon. Wil een BHV’er goed kunnen functioneren en echt levens kunnen redden, dan is het noodzakelijk om daarvoor ook regelmatig te oefenen.

Trainingslocaties en lotusslachtoffers

Bij een goede BHV Cursus worden levensechte situaties op speciaal ingerichte trainingslocaties nagebootst, waarbij soms ook van lotusslachtoffers gebruik wordt gemaakt. Hiermee worden cursisten getraind hoe ze in een stressvolle situatie hun hoofd koel moeten houden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.