Bureaustoel kopen: waarop letten?

Een goede bureaustoel op je werkplek is enorm belangrijk. Daarom vereist het kopen van een bureaustoel ook de nodige aandacht. Zittend werken is enorm slecht voor je lichaam en zeker als je meer dan 6 uur per dag zit. Om lichamelijke klachten te voorkomen is een ergonomische werkplek van groot belang. Daarom adviseren wij om altijd op zoek te gaan naar een ergonomische bureaustoel.

Waarop letten bij een bureaustoel kiezen?

Bij het kopen van een bureaustoel zijn er veel aandachtspunten waarop je moet letten. Deze aandachtspunten kun je verdelen in twee categorieën: hoofdzaken en bijzaken. Zo zijn de kleur en het design van de stoel bijzaken. De verstelbaarheid en het comfort zijn hoofdzaken. Oftewel: alles wat met je zithouding te maken heeft is hoofdzaak en de rest bijzaak. Van plan om een bureaustoel te kopen? Wij geven je hieronder enkele handige tips!

Tip 1: Verstelbare rugleuning

Het is van groot belang dat een bureaustoel de juiste ondersteuning aan je rug biedt. Veel mensen met een zittend beroep krijgen op termijn last van rugklachten. Zeker na een lange werkdag ervaar je rugpijn. Om deze klachten te voorkomen is de juiste ondersteuning voor je rug enorm belangrijk. Het is de bedoeling dat je hele rug door de leuning wordt ondersteund. Een goede rugleuning voel je dus op alle punten van je rug. Een verstelbare rugleuning is daarom absoluut een must. Ieder lichaam is anders, waardoor je nooit de perfecte rugondersteuning krijgt bij een bureaustoel zonder verstelbare rugleuning. Als je wel kiest voor een bureaustoel met verstelbare rugleuning dan kun je deze stellen naar je lichaam.

Tip 2: Ergonomie

Ergonomisch werken. Iedereen heeft er tegenwoordig wel eens van gehoord. Het is dan ook echt aangeraden om een ergonomische bureaustoel te kiezen. Deze bureaustoelen kun je helemaal ergonomisch afstellen op je lichaam, waardoor je kunt werken in een gezonde zithouding.

Tip 3: Verstelbare armleuningen

De armleuningen zijn ook erg belangrijk als je ergonomisch wilt werken. Veel bureaustoelen hebben vaste armleuningen. Wij adviseren om op zoek te gaan naar een bureaustoel met verstelbare leuningen, zodat je de stoel helemaal kunt stellen op jouw lichaam. Wanneer je zittend aan het werk bent moeten je armen rusten in een hoek van 90 graden.

Bureaustoel kopen waarop letten?