Cursus leiding geven

Leiderschap in deze huidige tijd
In deze tijd worden mensen steeds mondiger, ze zijn immers steeds minder gehecht aan bedrijven of organisaties, maar wisselen steeds vaker van werkgevers. Toch is het van belang om wel een hoofd te hebben die boven zo’n groep mensen staat, hoe doe je dat in deze huidige maatschappij?
Het wordt steeds meer gewaardeerd dat er niet echt ‘de baas gespeeld’ wordt, maar dat er vanuit de persoon zelf gehandeld wordt, en niet vanuit de macht van deze persoon. Dit werkt immers stimulerend en motiverend, niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de leidinggevende zelf. Als leidingggevende heb je meerdere taken, zoals een motivator, inspirator en een coach zijn voor je medewerkers. Op deze manier kunnen zaken beter en sneller uitgevoerd worden, en zal de sfeer onder de medewerkers goed gehouden worden.

Toenadering naar je medewerkers
Het is hierbij de bedoeling dat medewerkers goed benaderd worden. Door met hen te overleggen wat de verwachtingen en doelstellingen zullen zijn, kunnen er problemen over onduidelijkheid voorkomen worden. Het is ook belangrijk om goed naar medewerkers te luisteren als er sprake is van een incident waarbij een persoon bijvoorbeeld een probleem aankaart en hier gestresst op reageert. Zo toon je belangstelling naar de mensen en krijg je een beter inzicht in de achtergrond van de specifieke complicaties. Zo is het makkelijker om goed in te grijpen wanneer er iets mis gaat. Ondanks dat je toenadering moet zoeken naar je werknemers is het wel belangrijk ‘de baas te blijven’. Door enkele afstand naar de rest te hanteren blijft het duidelijk dat je een andere positie hebt.
Via LearnIt kun je een cursus leidinggeven volgen. Hier leer je over verschillende leiderschapsstijlen en vaardigheden binnen dit onderwerp. Er is op de website een gratis PDF te downloaden, of je kunt er voor kiezen samen met een trainer aan de gang te gaan. Kijk voor meer informatie op Cursus leiding geven

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *