De 5 grootste voordelen van rvs

Het gebruik van roestvrij staal (rvs) komt in de bouwsector en industrie op grote schaal voor. En dat is niet zo opmerkelijk, want rvs heeft meer voordelen te bieden dan veel mensen zich realiseren. In dit artikel lees je wat de voordelen van roestvrij staal, te koop bij Steelpoint International, zoals zijn. Doe er je voordeel mee en kies ook voor de voordelen van rvs!

1. Rvs is watervast materiaal

Een van de grootste pluspunten van rvs van Steelpoint International is dat dit materiaal watervast is. Roestvrij staal kan prima tegen vocht en water en gaat bij langdurige blootstelling aan vochtige omstandigheden niet roesten. En dat is ideaal als je op zoek bent naar een staalsoort die veel met water in aanraking komt. Het is daarom ook niet voor niets dat rvs veel gebruikt wordt op schepen en voor accessoires in de badkamer.

2. Het materiaal is licht

Fijn aan rvs is verder dat het relatief licht materiaal is. Hierdoor kan het op veel manieren gebruikt worden, zonder dat het materiaal voor te veel gewicht zorgt.

3. Bestand tegen alle soorten weersomstandigheden

Wat rvs van Steelpoint International ook aantrekkelijk maakt, is het feit dat rvs tegen elk soort weersomstandigheden kan. Of het nu tropisch warm is of het vriest dat het kraakt: rvs geeft geen krimp! Ok sneeuw, regen en wind kunnen de structuur van rvs niet aantasten. Met rvs kies je dus voor een materiaalsoort dat in alle omstandigheden en weertypes het hoofd boven water houdt!

4. Roestvrij staal is niet kapot te krijgen

Prettig aan roestvrij staal is verder dat rvs goed bestand is tegen vandalen. Rvs is, om in vakjargon te blijven, ijzersterk materiaal dat niet gesloopt kan worden door mensen met slechte bedoelingen. Het is dan ook niet zo vreemd dat rvs veel gebruikt wordt in lichtkranten, geldautomaten en voor slagbomen bij parkeerplaatsen. Wie het tegen rvs wil opnemen, kan veel weerstand verwachten en gaat het als vandaal niet winnen van dit materiaal!

5. Rvs is goed bewerkbaar

Een laatste pluspunt van rvs is dat dit materiaal prima te bewerken is. Wil je speciale vormen uitsnijden of het materiaal buigen, dan is dat met roestvrij staal geen probleem. Tel uit je winst!