De belangrijkste onderdelen van een ergonomische bureaustoel

Ben jij op zoek naar een fijne ergonomische bureaustoel waar je jaren mee vooruit kunt? Dan zijn er enkele essentiële zaken waar je op dient te letten bij het uitzoeken van een nieuwe bureaustoel. Hieronder meer informatie over de belangrijkste onderdelen van een ergonomische bureaustoel. 

Wielen

Er zijn diverse wielsoorten die zich onder een bureaustoel kunnen bevinden. Denk bijvoorbeeld aan speciale wielen voor bureaustoelen op tapijt. Of juist wielen die speciaal zijn ontwikkeld om te kunnen rollen over een gladde laminaat- of PVC vloer. Vaak zijn deze wielen dan voorzien van een anti kraslaag om de vloer thuis of op kantoor niet te beschadigen. Wielen vormen dus wel degelijk een belangrijk onderdeel van een ergonomische bureaustoel. 

Stevige basis

Zowel voor slanke, normaal of forser gebouwde mensen is het van belang om te kijken naar een stevige basis voor de bureaustoel. Vaak bestaat de basis uit vijf of zes poten die de stoel in balans houden. Zorg ervoor dat de basis bestaat uit stevig materiaal. 

Verstelbaarheid

Het is bij een ergonomische bureaustoel van groot belang dat de essentiële onderdelen verstelbaar zijn. Als je alles perfect op je lichaam af kunt stellen, zorg je er namelijk voor dat de kans op het ontwikkelen van lichamelijke klachten tijdens het zittend werk enorm worden verkleind. Daarom is het belangrijk om een ergonomische bureaustoel uit te kiezen die je kunt verstellen. Op ScholtensWerkplek.nl kun je meer informatie vinden over het belang van verstelbaarheid bij een ergonomische bureaustoel. 

Armleuningen

De armleuningen moet je zo kunnen verstellen dat je armen erop kunnen rusten in een rechte lijn met je schouders. Zo zijn je schouders optimaal ondersteund en rusten je armen tijdens het werken volledig op de armleuningen. Zo voorkom je schouder- en polsklachten. Is je armleuning afgebroken of versleten? Kijk dan online voor nieuwe bureaustoel onderdelen die passen op jouw bureaustoel.

De zitting

De zitting is hetgeen waar je de gehele dag met je hele lichaam op zit. De zitting dient dus gemaakt te zijn van stevig en ademend materiaal, zodat je niet gaat zweten tijdens warme kantoordagen zonder airco. Duurdere ergonomische bureaustoelen bevatten zittingen met speciale schuimsoorten die zich gaan vormen naar je achterwerk, waardoor je heerlijk zit. 

Rugleuningen

Een verstelbare rugleuning en lendensteun zijn nodig als je rugklachten hebt of juist klachten aan je rug wilt voorkomen. Door deze twee onderdelen goed in te stellen, zorg je ervoor dat je rug optimaal is ondersteund tijdens je werkdag. 

Hoofdsteun

Een goede verstelbare hoofdsteun zorgt ervoor dat je hoofd tegen de steun kan rusten, waardoor je nek ook wordt ondersteund en je recht naar je beeldscherm kunt kijken, zonder hierbij naar beneden of naar boven te hoeven kijken.