De belangrijkste voordelen van een WordPress website

Heel wat mensen kiezen er tegenwoordig voor om voor hun website gebruik te maken van een ‘content management systeem’. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van een platform welke het eenvoudig mogelijk maakt om aanpassingen uit te voeren aan de website. Bovendien is het ook nog eens zo dat een dergelijke CMS eigenlijk de basis biedt voor jouw online business. Een mooie template er omheen en je website is klaar om te gebruiken! Van alle platformen die er op de markt zijn terug te vinden is WordPress uitgegroeid tot de meest populaire. Dit is vooral te wijten aan de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Wat deze voordelen precies zijn vertellen we je graag in dit artikel!

             1.) WordPress is in de basis helemaal gratis

Het gebeurt nog steeds (te) vaak dat bedrijven ervoor kiezen om geen website te laten ontwikkelen omdat ze vrezen geconfronteerd te zullen worden met een zeer hoge kostprijs. Dat hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een website die is gebaseerd op het uitgebreide en gebruiksvriendelijke WordPress platform. Dit ‘content management systeem’ mag in de basis dan wel volledig gratis zijn, dit neemt niet weg dat ze ongelofelijk veelzijdig en flexibel is. Je maakt er dan ook moeiteloos een website mee die perfect alle verwachtingen zal weten in te lossen.

             2.) Het platform wordt continu verder ontwikkeld

WordPress is een platform waar een enorme community achter schuil gaat. Bovendien is het zo dat de ontwikkelaars achter WordPress zeer actief zijn. Dit zorgt ervoor dat het platform een permanente doorontwikkeling kent. Dat lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet. Menig aantal content management systemen worden vanaf een bepaald moment niet meer verder ontwikkeld waardoor gebruikers geconfronteerd worden met aanzienlijke problemen. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat ditzelfde probleem zich ooit ook bij WordPress voor zal doen.

             3.) WordPress is gebruiksvriendelijk en daardoor erg toegankelijk

WordPress staat algemeen bekend als één van de meest gebruiksvriendelijke content management systemen op de markt. Dit zorgt ervoor dat ze bijzonder toegankelijk is, ook voor mensen die slechts over een beperkte kennis beschikken met betrekking tot websites. Bovendien is het ook nog eens zo dat er een Nederlandstalige versie van WordPress bestaat. Je bent dus in tegenstelling tot menig aantal andere systemen niet aangewezen op een Engelstalige versie. Ook dit is voor veel gebruikers een interessant voordeel.

             4.) Ongelofelijk flexibel en zeer uitgebreid

Door de jaren heen zijn een ongelofelijke hoeveelheid aan zowel gratis als betalende plugins ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat het WordPress systeem erg uitgebreid is geworden. Nagenoeg elke gewenste functie kan dan ook moeiteloos worden toegevoegd. Geldt dat niet voor de functionaliteit die jij in gedachten hebt? Ook in dat geval toont het systeem haar unieke flexibiliteit. Je kan namelijk altijd een WordPress expert onder de arm nemen om de gewenste functie voor jou op maat te ontwikkelen en toe te voegen. Het mag dan ook duidelijk zijn, in principe kan een WordPress website altijd voor de volle honderd procent tegemoet komen aan alle eisen die jij hoog in het vaandel hebt staan! Voor een WordPress professional is échtonline de aangewezen partij.