De beste tips voor het maken van een zakelijke portretfoto

Het maken van een goede zakelijke portretfoto is voor veel mensen niet makkelijk. Je wilt namelijk zelfverzekerd maar ook toegankelijk overkomen. Op een zakelijke foto zul je waarschijnlijk niet hetzelfde staan dan wanneer je een gezellige foto met een aantal vrienden maakt. We geven je graag een aantal tips voor het maken van een goede zakelijke portretfoto.

Bedenk wat je uit wil stralen

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat je uit wilt stralen. Ga je voor een serieuze look of past een spontane foto beter bij je? Dit kan per persoon en per functie die je hebt verschillen.

Zorg voor de juiste outfit

Plan van tevoren je outfit, make-up look en hoe je je haar wilt doen. Hierbij is een natuurlijke make-up look aan te raden. Daarbij is het belangrijk om kleding aan te trekken waar je je comfortabel in voelt. Voel je je namelijk niet op je gemak, dan kan dit ook zo overkomen op de foto. Vervolgens is het belangrijk om na te denken over de kleur van je kleding en of je iets met print aandoet. Over het algemeen zijn felle kleuren zoals rood en drukke prints of teksten op je shirt af te raden voor een foto.

Een spontane lach

Spontaan lachen op een foto is niet altijd gemakkelijk. Wanneer je wel lachend op de foto wilt staan is het belangrijk om je gezicht te ontspannen. Probeer daarbij niet alleen met je mond te lachen, maar je lach ook in je ogen te laten zien. Denk aan iets leuks of kijk even weg van de camera en dan weer terug. Op deze manier kan iedereen spontaan op de foto staan.

Een goede voorbereiding

Oefen voor de spiegel welke poses goed voor je werken en er natuurlijk uitzien. Ook het oefenen van je lach kan je helpen om tijdens de fotoshoot sneller het gewenste resultaat te halen. Laat je je foto’s maken bij een professionele fotograaf zoals LINK Fotografie? Dan zul je altijd ook goede tips krijgen tijdens de fotoshoot. Luister goed naar de coaching van de fotograaf om het beste resultaat te krijgen.

Kies de juiste fotograaf

Elke fotograaf heeft een eigen stijl van foto’s maken. Het eindresultaat van je foto is dan ook afhankelijk van de fotograaf die je kiest. Ga je voor een beginnende fotograaf, dan zijn de foto’s misschien wat goedkoper, maar zo kunnen ze er dan ook uit komen te zien. Wil je echt een goede foto die je langere tijd voor meerdere zakelijke doeleinden kunt gebruiken, kies dan voor een professionele fotograaf. Zo ben je verzekerd van kwaliteit!