De voordelen van wonen in Tilburg

Een gezellige stad in Brabant, dat is Tilburg. Misschien ben je er wel eens een dagje geweest, dan heb je al kunnen ervaren wat een leuke stad het is. Zo niet, dan moet je zeker eens langs! Ondanks dat de stad niet heel centraal ligt, zitten er wel zeker voordelen aan het wonen in Tilburg. Wil je weten waarom jij in Tilburg moet gaan wonen? Lees het hier onder!

De cultuur

Tilburg staat bekend om zijn gezelligheid en dit komt ook terug in de cultuur. Deze wordt gekenmerkt door de kermis en de festivals. Het meest bekend is natuurlijk Roze Maandag. Dit is het grootste kermis evenement in de Benelux. Daarnaast zijn er ook allerlei festivals die elk jaar terug keren.

Daarnaast is het centrum van Tilburg een toonbeeld van 19e -eeuwse architectuur. Je vindt hier bijvoorbeeld het Paleis-Raadhuis.

Goedkopere huizen

Het verschil in woningprijzen tussen Tilburg en Amsterdam is ook een groot voordeel. Dit is namelijk een verschil van bijna 3 ton! Niet alleen het kopen van een woning is veel goedkoper. Huren in Tilburg kost je ook veel minder geld dan in vele andere steden.

Studeren in Tilburg

De goedkope huurprijs maakt Tilburg ook interessant voor studenten. Daarnaast vind je er een goede universiteit die wereldwijd bekend is. Van over de hele wereld komen mensen in Tilburg studeren. Ook zijn er meerdere hogescholen in de stad te vinden.

Naast het studeren kun je in Tilburg ook optimaal genieten van het studentenleven. Je kunt er erg leuk op stap en alle uitgaansgelegenheden liggen vlak bij elkaar. Daarnaast zorgen de studenten voor extra leven in de stad.

Centraal in Brabant

Tilburg mag dan wel niet centraal in Nederland liggen, in Noord-Brabant ligt het wel gunstig! Andere steden zoals Eindhoven, Den Bosch en Breda zijn allemaal binnen drie kwartier te bereiken met de auto. Ook het openbaar vervoer in Tilburg is prima. Er zijn meerdere stations in de stad. De ligging van Tilburg is ideaal voor mensen die in het zuiden van het land werken.

Natuur

Net buiten de stad vind je veel groen. In het noorden heb je Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. In dit park vind je veel zandverstuivingen en bossen, en zijn een fijne rustplek. Je kunt hier goed wandelen en fietsen.

Tilburg heeft dus enorm veel te bieden. Dankzij de rijke historie, grote gezelligheid en goed onderwijs is het een plek voor iedereen! Ook een woning huren? Kijk dan eens op Huurstunt! Hier vind je een groot aantal huurwoningen in Tilburg.