De wereld van Robotica

De wereld ontwikkeld snel; mede dankzij Robotica. Technische en sociale ontwikkelingen zorgen voor steeds meer robotica-toepassingen die ons leven beïnvloeden. Binnen de robotica zijn er veel robots die zo geavanceerd zijn dat ze de taken de mens kunnen overnemen.

Robotica is een boeiend onderwerp; vaak hoor je discussie tot hoever robotica mag gaan. Is het verantwoordelijk om een humanoid-robot (een robot die eruit ziet als een mens) als partner te krijgen? Is het verantwoord om alle mensen om te ruilen voor robots? Een lasrobot in combinatie met een lasmanipulator zorg voor veel constante en betere lassen dan werknemer. Gelukkig zijn deze machines goed te verplaatsen met een pompwagen.

Voor de techniek sector is Robitica een belangrijk onderdeel. Bij het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van productieprocessen is robotica één van de belangrijkste technieken! Omdat producenten steeds meer flexibiliteit willen is er een steeds hogere mate van automatisering gewenst, waarbij industriële robots nagenoeg altijd worden ingezet. Robotica zorgt voor flexibiliteit en continue kwaliteit in het productieproces.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.