Digitale bezoekersregistratie verhoogt de veiligheid in jouw bedrijf

Er lopen de hele dag mensen in en uit in veel bedrijven. Dit kan natuurlijk ook de nodige risico’s met zich meebrengen. Natuurlijk wil je ongewenste bezoekers buiten de deur houden. Ook wil je zorgen dat iedereen gezond blijft. Daarnaast heb je een verantwoordelijkheid om persoonsgegevens te beschermen en wil je mensen veilig evacueren bij calamiteiten. Daarom heb je een alarm en beveiligingscamera’s. Het is echter ook heel belangrijk om de bezoekersregistratie op orde te hebben. In dit artikel leer je waarom.

Betere controle

Door een bezoekersregistratiesysteem, bijvoorbeeld van Reflex-online.com, in te zetten kan je betere controle op de in- en uitstroom van mensen uitvoeren. Je laat iedereen die binnenkomt inchecken en weer uitchecken bij vertrek. Zo heb je altijd een exact overzicht. Bovendien kan je zo gegevens verzamelen van de bezoeker. Daar kan je dan actie op ondernemen indien nodig.

Ontvangst vergemakkelijken

Wanneer je een registratiesysteem gebruikt, dan kan je dat ook koppelen aan apps voor medewerkers. Zo kan je zorgen dat iedereen meldingen krijgt wanneer bezoekers gearriveerd zijn of wanneer een team van medewerkers compleet is. Dat kan met een mail, sms of een messengerservice. Zo kan je bijvoorbeeld wachttijden sterk verkorten en de ontvangst professioneler en beter maken.

Gemakkelijk badges maken

Het is ook belangrijk om met bezoekersbadges aan de slag te gaan. Je wilt wel dat hier geen misbruik of vervalsing op ontstaat. Dan is met bezoekersregistratie te zorgen dat je eigen badges kan printen waarmee geen fraude gepleegd kan worden. Dat kan je bijvoorbeeld doen met een foto en privégegevens. Het is ook slim om de medewerker die het bezoek ontvangt en een vervaldatum op de badge af te drukken. Dit maakt het veel lastiger om de pas te misbruiken.

Belangrijk voor evacuatie

Het is belangrijk om te zorgen voor de veiligheid van iedereen die zich op het terrein bevindt. Daar kan namelijk altijd wel iets misgaan. Denk bijvoorbeeld aan een brand in het gebouw. Het is dan wel belangrijk dat medewerkers en bezoekers, maar bijvoorbeeld ook aanwezige schoonmakers, op een veilige manier naar buiten worden geleid. Het is fijn om met een in- en uitchecksysteem te werken omdat je dan een goed overzicht hebt. Technologie zorgt er op die manier voor dat je geen zorgen meer hoeft te hebben. Laat ze inchecken aan de balie zodat iedereen op tijd te waarschuwen is en het evacuatieplan in werking kan treden.