Docklevellers: wat zijn de voordelen?

Heeft jouw centrum meerdere laadperrons? Dan is dit een uitstekend moment om de toevoeging van docklevellers te overwegen. Dit is een investering die jouw bedrijf ten goede doet. Ben jij benieuwd wat de voordelen zijn van een dockleveller en waarom het een waardevolle toevoeging is voor jouw laadperron? Lees dit artikel dan snel verder.

Wat is een dockleveller?

Met behulp van een dockleveller zorg jij dat de connectie tussen het laadperron en de vrachtwagen een stuk verfijnder is. Het is hierdoor veel makkelijker om goederen te laden en te lossen. Er is namelijk geen sprake van onhandige opstapjes of grote hoogteverschillen. Met behulp van de dockleveller kan je dus ook verschillende vrachtwagens op hetzelfde laadperron kwijt, aangezien het verstelbaar is. Vooral voor grote laadperrons is dit een groot pluspunt.

De voordelen van de dockleveller

Het grote voordeel van de docklevellers is dat het laden en het lossen veel efficiënter gaat. Wanneer de goederen efficiënter verplaatst kunnen worden, wordt de klus sneller geklaard. Dit kan betekenen dat jij op een dag meer goederen kan laden en lossen, wat uiteraard een groot pluspunt is. Ook zorgt de dockleveller dat het logistiek makkelijker te overzien is. Iedere soort vrachtwagen en bestelbus kan namelijk worden gekoppeld aan de dockleveller. Hierdoor kan je meer voertuigen toelaten en kunnen zij plaatsnemen op ieder vrij laadperron. 

Op zoek naar de beste dock leveller voor jouw laadperron

Het is belangrijk dat jij kiest voor een dockleveller die het beste aansluit bij jouw bedrijf, de voertuigen die gebruik maken van de laadperrons en het laadperron zelf. Kies daarom om de hulp in te schakelen van Loading Systems. Niet alleen hebben zij toegang tot een grote variatie aan docklevellers, ook geven ze graag advies over de beste opties voor jouw bedrijf. Ieder laadperron vraagt namelijk om een ander model. De een heeft het meeste baat aan het standaardmodel docklevellers, maar er zijn verschillende bedrijven waar deze niet geschikt voor is. In dat geval moet je kijken naar de andere alternatieven. Zo heb jij zekerheid dat je de beste investering maakt voor jouw bedrijf.