Doosletters als gevelreclame

Heb je een bedrijfspand, dan is het belangrijk dat je pand opvalt. Dat is niet alleen van belang om bestaande relaties je bedrijfspand makkelijker te laten vinden, maar ook om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Eén van de manieren om de aandacht te trekken, is door doosletters op de gevel te monteren. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden en bespreken we ook enkele alternatieven voor gevelreclame, voor het geval je doosletters niet mooi vindt.

Materialen en kleuren

Doosletters worden over het algemeen van aluminium gemaakt. De reden hiervoor is dat aluminium doosletters in elke gewenste RAL kleur kan worden gespoten. Bovendien is aluminium bijzonder goed bestand tegen alle weersomstandigheden.

Naast aluminium worden doosletters soms ook van RVS gemaakt, maar dit is alleen aan te raden als je niet in een kustgebied bent gevestigd. Het kustklimaat kan er namelijk voor zorgen dat er corrosie bij de letters optreedt.

Doosletters en verlichting

Doosletters zijn vrijwel altijd verlicht. Qua verlichting heb je keuze uit vijf verschillende mogelijkheden:

Directe verlichting

Bij directe verlichting wordt het licht op de voorkant van de doosletters gericht. Hierdoor worden de letters zeer goed zichtbaar. Ook als het donker is.

Indirecte verlichting

Bij indirecte verlichting wordt het licht op de muur gericht. Dit geeft een stijlvollere verlichting dan directe verlichting. Al zijn de letters iets minder goed leesbaar in het donker.

Day and Night verlichting

Doosletters met Day and Night verlichting zijn overdag zwart. Zet je de verlichting van de letters aan dan wordt de voorplaat van de letters wit. Day and Night verlichting geeft hierdoor de meest sfeervolle verlichting.

Bulb ledverlichting

Bulb ledverlichting wordt ook wel circusverlichting genoemd. Maar je kunt het ook uitstekend gebruiken om doosletters op je bedrijfspand mee te verlichten. De verlichting bestaat uit kleine led lampjes waardoor er allerlei witte rondjes in de letters ontstaan.

Onverlichte letters

Heb je geen behoefte aan doosletters die tijdens het donker zijn verlicht? Kies dan voor onverlichte doosletters.

Montagemogelijkheden

Doosletters kunnen op 3 verschillende manieren gemonteerd worden:

  1.       Op een frame dat je op het dak monteert
  2.       Op een frame dat je aan de gevel monteur
  3.       Rechtstreeks op de muur

Alternatieve voor doosletters

Vind je doosletters niet mooi? Weet dan dat er een aantal alternatieven zijn om je bedrijfspand op te laten vallen. Denk bijvoorbeeld aan:

Lichtbakken

Lichtbakken bestaan uit één geheel en kun je in allerlei vormen laten maken. Denk bijvoorbeeld aan je logo, de vorm van een product of aan een rechthoekige lichtbak waarin je je reclameboodschap zet.

Spandoeken

Spandoeken zijn ideaal voor als je regelmatig een nieuwe reclameboodschap op je pand wilt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw product, een nieuwe dienst of een tijdelijke aanbieding. Spandoeken kunnen met een frame worden geleverd, zodat het vervangen van de doeken relatief eenvoudig en snel kan worden gedaan.

Behoefte aan advies over doosletters en andere vormen van gevelreclame?

Benader dan een signbedrijf voor advies op maat. Een signspecialist werkt dag in dag uit aan het maken van professionele reclame en weet dus als geen ander hoe hij de aandacht van potentiële klanten kan trekken.