Drie tips voor als je internationaal wil gaan verkopen

Sommige bedrijven draaien zo goed, dat ze hun doelgroep willen vergroten. Dit wordt vaak gedaan door de producten of diensten ook aan te bieden in het buitenland. Er komen echter een hoop zaken bij kijken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geef ik drie tips voor als je internationaal wil gaan verkopen. 

  • Kijk of er markt is voor jouw product

Internationaal succesvol ondernemen valt of staat met de markt die open staat voor jouw product of dienst. Het is namelijk vaak genoeg voorgekomen dat een bedrijf succesvol is in Nederland, maar in het buitenland niet. Dit ligt meestal aan het feit dat mensen in andere landen andere wensen en behoeftes hebben. Door marktonderzoek uit te voeren kom je er snel genoeg achter of er überhaupt wel vraag is naar jouw aangeboden product of dienst. 

  • Maak een internationale website

Als uit het marktonderzoek blijkt dat er voldoende vraag is naar jouw product of dienst. Dan is het van belang om ervoor te zorgen dat de mensen jouw website makkelijk kunnen vinden. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Zo is het mogelijk om jouw huidige website volledig te vertalen voor mensen uit het buitenland of je kunt een volledig nieuwe website maken voor buitenlandse klanten. Daarnaast is het aan te raden om voldoende geld te investeren in marketing. Zodat jouw website ook daadwerkelijk gevonden wordt door de potentiële klanten.

  • Regel de logistiek

Er gaat een heel proces aan vooraf voordat de bestelling uiteindelijk bij de klant in het buitenland terecht komt. Hiervoor dienen er allerlei zaken vooraf geregeld te worden. Van transportmiddelen tot aan voorraadbeheer. Alles dient goed geregeld te zijn. Dit kost echter een hoop tijd en aandacht, waardoor het interessant is om een expediteur in te schakelen. Een expediteur is in staat om je alle zaken te helpen die komen kijken bij logistiek.

Wil je graag een expediteur inschakelen? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://ritra.nl/. Zij beschikken over meer dan genoeg kennis en ervaring om jouw op weg te helpen.