Drukken van flyers

Voor bedrijven die promotie en marketing willen inzetten, zijn flyers een goede manier om een brede doelgroep te bereiken. Wil je voor je onderneming of opdrachtgever een flyer ontwerpen, dan is het belangrijk om dit goed te plannen. Er moeten namelijk een aantal aspecten rondom de flyer uitgedacht worden. Het is belangrijk van te voren goed vast te stellen wat er precies allemaal op de flyer moet komen te staan. De layout is ook erg belangrijk, het ontwerp moet lezers uitdagen om daadwerkelijk te lezen wat er op de flyer staat.

 

Verschil tussen flyers en folders

Flyers worden regelmatig verward met folders. In principe is het bijna hetzelfde. Het verschil is echter dat een folder uit meerdere pagina’s bestaan. De term flyer wordt gebruik voor promotioneel drukwerk dat uit 1 blad bestaat.

 

Een flyer laten drukken

Gaat u flyers drukken? dan is het belangrijk om van te voren een aantal stappen aan te houden.

 

Wat komt er op de flyer?

Bepaal eerst welke informatie op de flyer gedrukt moet worden. Hiervoor is het ook noodzakelijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Wat moet er precies bereikt worden met de flyer. Probeer geen lange lappen tekst of vaktaal te gebruiken. Met mooie foto’s, afbeeldingen en beknopte teksten kan de aandacht van lezers getrokken worden

 

Het onderwerp

Wat voor onderwerp wordt er op de flyer beschreven? Voor het maken van een ontwerp is het belangrijk om te bepalen over welk onderwerp wordt geschreven. Probeer ook eens bij concurrenten die over dezelfde onderwerpen schrijven te kijken hoe hun flyers er uit zien. Maak geen kopieën, maar doe vooral inspiratie op.

 

De doelgroep

Door de doelgroep vast te stellen wordt het makkelijker om een flyer te ontwerpen. Door te bepalen welke hobby’s, leeftijd, en gezinssamenstellingen de doelgroep heeft, kan hier bij het ontwerp van de flyer op ingespeeld worden. Hierbij kan men ook nadenken over hoe de flyers uiteindelijk bij de doelgroep terecht komt. Worden de flyers opgestuurd, op straat uitgedeeld of worden ze op een andere manier verspreid.

 

Ontwerpen van de flyer

Daarna komt het ontwerp van de flyer aan bod. Probeer de juiste lay-out en uitstraling te gebruiken. De juiste lay-out en kleurensamenstelling kan er voor zorgen dat een doelgroep wel of niet wordt aangesproken.

 

Proefdruk

Als het ontwerp klaar is, kan er een proefdruk gemaakt worden. Leg het ontwerp neer bij een drukker en kijk of de flyer er op papier zo uit ziet als gewenst is. Eventueel kan de flyer bij de doelgroep getest worden.

 

Drukken maar

Als de flyer eenmaal is goedgekeurd kan de eerste oplage gedrukt worden! Voor informatie over drukwerk kunt u terecht op printinfo.be, waar regelmatig nieuwe berichten over drukwerk op worden geplaatst.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.