Een betere marketing met het juiste adressenbestand

De marketing van een bedrijf is uiteraard zeer belangrijk. Elk bedrijf probeer om meer klanten binnen te halen. Om meer klanten binnen te halen heb je een goede marketing nodig. Een goed optie is om een adressenbestand te kopen. Met behulp van een goed adressenbestand kan je eenvoudig bepalen welke bedrijven je allemaal wilt gaan benaderen om je producten aan te verkopen. Dit maakt de marketing natuurlijk stukken eenvoudiger.

Hoe ziet een goed adressenbestand eruit?

Een goed adressenbestand bevat bedrijven die ook daadwerkelijk binnen je doelgroep vallen. Wanneer de mensen die je benadert niet binnen je doelgroep vallen, dan heb je er uiteraard ook niets aan. Het enigste wat je dan doet is dus het verspillen van je tijd. Het is erg belangrijk dat je een adressenbestand aanschaft waar je daadwerkelijk iets mee kunt. Als je echt contactgegevens hebt van potentiële klanten, dan kan de marketing zeer snel gaan.

Hoe benader je de bedrijven uit het bestand?

Er zijn meerdere manieren om de mensen in je adressenlijst te benaderen. Zo kan je er bijvoorbeeld telemarketeers voor inhuren. Het inhuren van telemarketeers is vaak een vrij goede optie. Het is echter wel belangrijk dat je het bellen aan het juiste callcenter uitbesteedt. Je kunt ook zelf mensen opleiden voor het bellen. Dit kan een lastige taak zijn, maar op de lange termijn zal dit zichzelf zeker terugverdienen. Al helemaal wanneer je er elke keer voor zorgt dat er een goede adressenlijst is.

Ook kan je ervoor kiezen om dit over te laten aan je accountmanager. Het voordeel hiervan is dat je accountmanager het bedrijf waarschijnlijk wel weet te verkopen. Het nadeel is dat een accountmanager niet altijd de tijd heeft om hele dagen te bellen met potentiële klanten. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om het bellen uit te besteden aan een callcenter. Wanneer je een erg goed adressenbestand hebt, dan kan het wel efficiënt zijn om de accountmanager te laten bellen.

Zelf adressen verzamelen

Naast dat je een adressenbestand kunt kopen, kan je er ook voor kiezen om ze zelf te benaderen. Dit is in de meeste gevallen echter niet zo een goede optie. Wanneer je adressen verzamelt kan dit namelijk erg veel tijd kosten. Het is natuurlijk zonde om je eigen tijd hieraan te besteden. De tijd die je hierin investeert kan je namelijk veel beter besteden aan de bedrijfsvoering. Bovendien is het ook zeer belangrijk dat je actuele contactgegevens krijgt. Alleen op deze manier zal het bellen daadwerkelijk zin hebben.

De beste optie is om de adressen aan te schaffen bij een gespecialiseerd bedrijf, zoals bijvoorbeeld Ad Hoc Data. Dit bedrijf heeft ontzettend veel adressen. Je kunt je doelgroep aangeven en vervolgens filtert het bedrijf de gegevens voor je. Zo houd jij alleen nog de gegevens over die je echt nodig hebt. Hierna kan het bellen direct beginnen. Ben jij benieuwd naar dit bedrijf? Dan is de website van Ad Hoc Data een aanrader. Je kunt overigens ook contact opnemen met het bedrijf wanneer je meer informatie wilt.