Een crematie, wat komt daar allemaal bij kijken?

Wanneer er iemand in uw nabije omgeving komt te overlijden en u regelt de uitvaart, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Misschien is de belangrijkste keuze wel of het een begrafenis of een crematie wordt.

Welke crematorium kiest u uit?

Dit hangt af van de aantal personen die op de plechtigheid aanwezig zullen zijn. Neem gerust te tijd om de koffiekamer en aula te inspecteren en te controleren of deze aan uw eisen voldoet. Is het niet te groot voor een select groepje mensen? Probeer van te voren goed in te schatten hoeveel ruimte u nodig denkt te hebben.

Bijna elk crematorium heeft de mogelijkheid om muziek op te zetten. Meestal hebben zei genoeg apparatuur in beheer om eigen muziek op te zetten. Denk hieraan in de vorm van cassettebandje, Lp’s, MP3’s of cd’s. Het komt ook vaak voor dat een crematorium zelf vele nummers in beheer heeft waar u een keuze uit kan maken.
U kunt de urn naar een maand mee naar huis nemen dit is wettelijk bepaald. Dit geld als een soort bezinningsmoment, zodat u verstandig uw keuze kan overdenken wat u met het as van uw dierbare wilt doen. Het is ook belangrijk om deze gebeurtenis goed af te kunnen sluiten, wilt u hier advies in, neem kunt u altijd in rouw en verliesverwerkings therapie gaan.

uitvaart lochem

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *