Een kamersteiger gebruiken om binnen te klussen

Er zijn heel wat klussen die je kunt doen aan de binnenkant van een woning. Welke schilder, stukadoor, installateur, timmerman, of doe-het-zelver wil dan niet binnen in het huis veilig op hoogte werken? Dat willen ze allemaal wel! Een kamersteiger kan hierbij een erg handig hulpmiddel zijn. 

Waar bestaat een kamersteiger uit? 

Standaard bestaat een kamersteiger, ook wel een vouwsteiger genoemd, uit een aantal basisonderdelen. Zo heb je een vouwframe van zes sporten die zo’n twee meter hoog is. Het platform wordt hiertussen bevestigd en de kamersteiger wielen zijn ook onmisbaar. Wanneer je van plan bent om de vouwsteiger misschien ooit te gaan uitbreiden, is het aan te raden om meteen een kamersteiger met platform met luik aan te schaffen. Standaard zit er namelijk een platform zonder luik bij de basis configuraties. Een asc kamerstelling van Rolsteiger-kopen.be is erg sterk en wordt snel geleverd. 

De verschillen tussen een rolsteiger en een kamersteiger

Dit is een vraag die de klantenservice van een steigerbedrijf waarschijnlijk vaak voorbij hoort komen. Eigenlijk geeft de naam al een beetje antwoord op de vraag. De kamersteiger is meer bedoeld voor klussen in de woning en voor kleinere klussen rondom de woning. Deze steigers worden met elkaar verbonden door middel van een vouwdeel, hierdoor kun je hem snel opbouwen. Een rolsteiger daarentegen bestaat uit veel losse onderdelen die zo uit te bouwen is tot zo’n veertien meter werkhoogte. 

Voordelen van kamersteigers

Kamersteigers brengen wat voordelen met zich mee. Die voordelen zijn dat een kamersteiger compact is en dat je hem makkelijk kunt opbergen en vervoeren. Ook kun je een kamersteiger makkelijk binnen in huis gebruiken en dit kan bij een rolsteiger niet. Kamersteigers zijn binnen één minuut op te bouwen, wat echt heel snel is en ze kunnen ook door één persoon op worden gebouwd. 

Kamersteiger opbouwen door één persoon

Tussen de kamersteiger en de rolsteigers is er nog een model verkrijgbaar. Dit is een ‘tussenmodel’ en mag opgebouwd worden door één persoon. Dit model wordt een eenpersoons steiger genoemd. Een eenpersoons steiger heeft ophangbeugels die geïntegreerd zijn in de rolsteiger platformen, daarnaast is er een keuze uit het gepatenteerde Fiber-Deck platform (lichtgewicht) en houten platform.