Een muismat maakt je computerervaring compleet

Een muismat is een onmisbaar onderdeel voor wie regelmatig achter de computer zit. De cursor is immers een van de belangrijkste onderdelen van het werken op een computer, het is dan wel zo handig dat deze fatsoenlijk te bedienen is. Wanneer je werkplek een ruw oppervlak heeft, als je het bureau niet wilt beschadigen of als je RSI-klachten wilt voorkomen, muismat.com heeft altijd een muismat die bij jouw wensen past en zorgt dat je prettig achter de computer kunt zitten.

 

muismat

 

Welke specificaties zijn er voor mijn muismat?

Een muismat kopen klinkt zo simpel en eigenlijk is het ook geen rocket science. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je even op moet letten, om te zorgen dat de mat van jouw keuze ook echt geschikt is voor jou. Zo is het belangrijk om te kijken naar de onderkant. Wil je een matje met antislip onderzijde of maakt jou dat weinig uit? Maar minstens zo belangrijk is het materiaal aan de bovenkant. Gebruik je je muis uren per dag, dan is een mat met extra sterke bovenlaag echt iets voor jou. Moet jouw cursor heel secuur reageren op de bewegingen van de muis, dan is een muismat met krasbestendige bovenlaag misschien een goede keus. En natuurlijk is er voor de hygiëne ook een mat die je makkelijk af kunt nemen met een vochtig doekje. Zo blijft je muis schoon en worden je bewegingen niet in de war geschopt door vuil en stof op de muis.

 

Verschillende soorten matten

Een muismat doet natuurlijk voor iedereen hetzelfde: zorgen dat werken met de muis snel en moeiteloos gaat. Maar met welke soort mat doe je dat? Als je gevoelig bent voor gewrichtsklachten en overbelasting, dan is een muismat met polssteun misschien geschikt voor je. Een muismat met polssteun heeft een foam kussentje dat onder je pols ligt en op die manier de stand van je pols goed houdt. Je pols ligt niet in een rare knik en je kunt het werken met de muis op die manier veel langer volhouden. Is een mat met polssteun niet genoeg voor je, dan kun je ook een complete armsteun aanschaffen waarbij niet alleen je pols maar ook je onderarm en elleboog in een ergonomisch verantwoorde positie worden gehouden. Voor de gamers zijn er ook speciale muismatten, omdat gamen met een slecht reagerende muis natuurlijk niet werkt. Met een gaming matje hou je hoge precisie en hoge snelheid, waardoor je alleen maar beter wordt dan je al bent. Als je een goede muis hebt, haal je daar met een gaming matje nog meer uit dan je nu al doet.

 

Hoe ziet mijn muismat eruit?

Natuurlijk kennen we allemaal de eenvoudige matjes van zwart of grijs materiaal. Maar hoe leuk is het om een muismat met foto naast je computer te hebben liggen? Elke keer wanneer je langs je werkplek loopt, kun je even een blik werpen op een mooie foto die je even weg laat dromen van al het werk dat nog op je ligt te wachten. En een matje met foto is natuurlijk ook een uitstekend cadeau voor een harde werker of fanatieke gamer in je omgeving. Het design van een muismat kan zelfs nog verder gaan dan alleen een mooie opdruk. Er bestaan muismatten die zijn omgeven door een serie LED-lampjes die je in verschillende kleuren in kan stellen. Om de computerervaring helemaal af te maken en je werkplek een plek te maken die je nooit meer wilt verlaten.