Een nieuwe baan door omstandigheden

Het startten bij een nieuwe baan is vaak iets erg leuks waar mensen vaak veel zin in hebben, maar soms kan het ook zijn dat je bij een nieuwe baan aan de slag bent gegaan zonder dat dit jouw keuze was. Wanneer een werkgever je contract beëindigd, dan kan dit heel jammer zijn wanneer jij nog graag verder had gewerkt op deze plek. Daarom is het dan ook goed dat je als werknemer verschillende rechten hebt waar jij je op kan beroepen. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een traject in gaat om nog een nieuwe baan te moeten vinden. Wil je meer weten over deze rechten wanneer je een nieuwe baan moet gaan zoeken door omstandigheden? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Waar heb je recht op?

Als jouw contract niet wordt verlengd door je huidige werkgever, dan kan het zo zijn dat je een outplacementtraject in gaat. Dit houdt in dat je een nieuwe baan gaat zoeken en hierbij begeleid gaat worden. De kans is dan groot dat je ook recht hebt op een transitievergoeding. Dit is een bedrag dat jouw werkgever aan jou moet betalen als een soort vergoeding voor het ontslag. Dit is een compensatie voor het verliezen van je baan en dit kan je helpen met het overstappen naar een andere baan. Soms wordt dit dan ook wel een ontslagvergoeding genoemd.

Wanneer krijg je deze vergoeding?

Een transitievergoeding kan je krijgen wanneer jouw werkgever jouw contract beëindigd, elke soort werknemer heeft hier recht op. De reden waarom het contract wordt beëindigd maakt hiervoor niet uit. Je kan hier dus aanspraak op maken wanneer je contract niet verlengd wordt, wanneer je werkgever je contract ontbind en wanneer je werkgever toestemming heeft voor ontslag van het UWV. Als het ontslag niet jouw schuld is, dan betekend het dat je in aanmerking kan komen voor een transitievergoeding.

Wat is een voordeel hiervan?

Het grootste voordeel van deze vergoeding is dat het je een beetje ademruimte geeft. Als je namelijk plotseling op zoek moet gaan naar een nieuwe baan, terwijl je graag je oude baan had behouden, dan kan dit aardig wat stress opleveren. Zo heb je natuurlijk een aardige klus aan het vinden van een nieuwe baan die bij je past. Deze vergoeding zorgt dan ook ervoor dat je wat extra’s achter de hand hebt tijdens het zoeken van een baan.