Geef je camping een upgrade

Campings zijn al jaren populair voor jong en oud. Niet alleen gezinnen vinden kamperen leuk, ook groepen jongeren kiezen steeds vaker voor een avontuurlijke vakantie op de camping. Maar niet iedereen wil meer in een kleine tent op een matje liggen. Steeds meer mensen kiezen daarom vaker voor comfort en luxe!

 

Van camping naar glamping

 

Er is niks mis met een normale tent zoals we die altijd al gekend hebben. Maar de vraag naar meer luxe en comfort op een camping neemt met de jaren steeds meer toe. Jonge stellen willen niet meer in de standaard hotels zitten, maar wel de luxe ervan ervaren. Opzoek naar meer avontuur op hun weekje weg is wat zij zoeken. En dan kom je al snel uit bij een unieke camping in de natuur. Maar veel vakantiegangers hebben weerstand tegen het stereotype “met de wc-rol onder je arm” camping beeld wat er helaas nog steeds heerst. Kamperen is fantastisch, maar met dat extra beetje luxe trek je een nog grotere doelgroep op je camping.

 

Heeft bovenstaande je interesse gewekt? Dan zouden glamping tenten een hele goede optie zijn voor je camping. Glamping tenten kopen wordt met het jaar populairder voor zowel de vakantieganger als voor de campingeigenaar.

 

Voordelen van glamping tenten

 

Glamping tenten zijn er in verschillende vormen en maten, wel zo handig! Ook is het soort tent afhankelijk van de uitstraling die je je camping wilt geven. Zo is er een luxe safaritent te koop, maar kan je ook een lodgetent kopen. Beide geven je camping een avontuurlijke uitstraling die niemand snel zal vergeten. Een ander groot voordeel van een glamping tent kopen is dat er talloze verschillende opties zijn om je luxe tent te upgraden. Het is namelijk in veel glamping tenten mogelijk een sanitair te plaatsen. Zo hoeven gasten niet meer met hun wc-rol over de camping te lopen als ze bijvoorbeeld naar het toilet willen of zichzelf willen opfrissen.

 

Een lodgetent met sanitair is een luxe tent met een toilet, douche en wastafel in de tent. Vaak is het zelfs mogelijk ook nog eens een extra verdieping toe te voegen in de tent voor meer ruimte!

 

Verschillende glamping tenten

 

Zoals net al benoemt zijn er dus een talrijk van opties als het gaat om glamping tenten. Een safaritent geeft je camping een avontuurlijke uitstraling zonder in te leveren op comfort. Verder is er ook nog de lodgetent die luxe opties heeft in sanitair en het toevoegen van extra verdiepingen voor een grotere capaciteit. Zo benut je weinig ruimte op je camping en kan een grote familie toch samen in één tent slapen. Een win-win situatie!

 

Verder is een combinatie van beide ook mogelijke, namelijk een safari lodgetent kopen. Deze tent combineet het luxe design van beiden en kan zelfs als horecagelegenheid gebruikt worden. Zo kan de tent ook ingezet worden voor feesten en partijen.