Geef je personeel een van deze extraatjes

Het is altijd leuk als je ergens werkt en je merkt dat de werkgever het waardeert dat je je goed inzet voor het bedrijf. Jij als werkgever, doet er goed aan om je personeel zo af en toe eens te laten merken dat jij waardering hebt voor het werk wat zij voor jou doen. 

Het belang van een compliment

Een compliment bijvoorbeeld, heeft heel veel invloed op je personeel. Als men waardering voelt en krijgt van de werkgever, stimuleert dit het personeel en leidt het ook nog eens tot betere prestaties. Werknemers werken harder en verzetten dus ook meer werk. Zij voelen zich ook veel meer betrokken tot het bedrijf en zullen ook langer in dienst blijven wat voor een werkgever alleen maar prettig is. Maak dus vaker gebruik van het belang van complimenten.

Een goede verstandhouding met werknemer is belangrijk

Een compliment van de werkgever is eigenlijk nog belangrijker dan een financiële beloning krijgen. Tegenwoordig werken steeds meer mensen vanuit huis en is het contact met de collega’s en de werkgever een heel stuk minder. Werknemers kunnen dit echt als een gemis voelen. Het is in deze tijd nog belangrijker om jouw medewerkers het gevoel te geven dat zij niet vergeten worden en dat zij gezien, begrepen en erkend worden. Zet daarom je werknemers soms in het zonnetje, niet alleen degene die goed presteren maar ook de anderen. Verdeel je aandacht op de juiste manier.

Een klein presentje

Er zijn ook andere manieren om je werknemers af en toe eens in het zonnetje te zetten. Er zijn tal van leuke dingen te verzinnen om met het personeel te gaan doen. Als je geen inspiratie hebt denk dan bijvoorbeeld eens aan een leuk themafeest of een sportdag. Er zijn bedrijven die zo’n dag helemaal verzorgen voor bedrijven.

Samen eten met je werknemers is ook altijd leuk en ontspannend. Het geeft het team een echte boost. Een kleine attentie op zijn tijd doet ook al heel veel. Is er iemand die jarig is of wil je gewoon je werknemers eens verrassen dan zou bedrukte aanstekers geven niet eens zo een gek idee zijn. Het is een klein gebaar maar altijd handig. Jouw werknemers zullen aan je denken als zij de aansteker gebruiken!