Geweldige manieren om je bedrijf “groener” te maken

De vergroening van jouw bedrijf is niet alleen goed voor het milieu, het kan de verkoop ook stimuleren. Consumenten worden namelijk steeds beter geïnformeerd over de milieu-impact van menselijke activiteiten. Uit een wereldwijd onderzoek in 2014 bleek dat 55% van de consumenten bereid is een hogere prijzen te betalen voor goederen en diensten van bedrijven met milieuvriendelijke bedrijfspraktijken. Door eco-vriendelijke werkwijzen in jouw bedrijf op te nemen, help je zowel het bedrijfsresultaat als het milieu. Houd er rekening mee dat uw inspanningen om uw bedrijf duurzamer te maken wel zo echt moeten als je ermee te koop loopt. Consumenten hebben de neiging om bedrijven te straffen als ze het gevoel hebben dat ze zijn misleid door valse claims van duurzaamheid (bekend als greenwashing). Leer in deze blog hoe je je bedrijf kunt ‘vergroenen’.

 

 

Laat de auto thuis en kom met alternatief vervoer

Moedig je werknemers aan om de auto voor de deur te laten staan en een keer te voet of te fiets naar werk te gaan. Dit is goed voor het milieu (minder CO2 uitstoot) en zorgt dat ze voldoende beweging krijgen op een dag. Eén dag per week helpt al enorm. Natuurlijk kan het zijn dat je werknemers deze luxe niet hebben, omdat ze ver van werk wonen. In dit geval kun je ze stimuleren om met het openbaar vervoer te gaan of samen met collega’s te carpoolen. Natuurlijk is het voor deze opties goed om te zorgen voor een fietsenstalling en gesubsidieerde openbaar vervoer kaarten.

 

Verlaag de CO2-Voetafdruk van jouw kantoorpand

Als je je eigen bedrijfspand van de grond af aan bouwt, waarom zou je er dan niet voor zorgen dat je dit duurzaam doet? Of als je een bestaand gebouw renoveert, doe je zoveel als je budget toelaat. Zorg ervoor dat u de verschillende bonus- en subsidieprogramma’s onderzoekt die mogelijk in je provincie worden aangeboden voor het upgraden van isolatie, het installeren van zonnepanelen, enz.

 

Doorbreek oude gewoontes

Hoewel velen van ons graag denken dat we goed zijn in recyclen en composteren, is het een feit dat we nog steeds meer afval produceren dan ooit. Milieu helpen door afval te verminderen, betekent dat we onze verslaving aan wegwerp- en producten voor eenmalig gebruik moeten overwinnen. Gebruik bijvoorbeeld een koffiemachine die werkt op bonen en niet op koffiepads. Een groot blik gewone koffie kan meer dan honderd kopjes maken voor een fractie van de prijs van een niet-recycleerbare koffiepads. Een ander goed initiatief is om papierloos te gaan werken.