Heb jij eigenlijk wel een goed toetsenbord?

Als er één item is dat we tegenwoordig veel gebruiken, dan is het wel een toetsenbord. Als je de kop van dit artikel leest, dan vraag je je misschien af wat er nu helemaal mis kan zijn met deze onmisbare accessoire die we dagelijks intensief gebruiken. Vaak is er inderdaad met het product zelf helemaal niets mis. Alleen kun je je afvragen of je wel het juiste model gebruikt. Met andere woorden, gebruik jij er wel eentje dat bij jou en jouw manier van gebruiken past? Kortom, de hoogste tijd om ons eens wat meer te verdiepen in de wondere wereld van het toetsenbord.

 

toetsenbord

 

Het toetsenbord iPad

We kunnen gerust stellen dat de iPad volledig ingeburgerd is in de Nederlandse huishoudens. Sterker nog, in veel huishoudens heeft de good old laptop of pc plaats moeten maken voor deze tablet. Hoe handig en compact tablets ook mogen zijn, bij lang niet iedereen is het tikken via het touchscreen toetsenbord even populair. In een tijd waar techniek en technologie alles zijn is er voor deze mensen uiteraard snel een oplossing gevonden. Deze oplossing heet het “toetsenbord iPad” en hierdoor kunnen ook de mensen die minder gemakkelijk overweg kunnen met een touchscreen gebruik maken van de iPad.

 

QWERTY

Een wellicht vreemd ogende titel voor een nieuwe indeling en we begrijpen dan ook heel goed dat je je afvraagt waar dit over zal gaan. Dit heeft alles te maken met de indeling van een toetsenbord. Mocht je in de veronderstelling zijn dat er maar één type keyboard op de markt is, dan kom je van een koude kermis thuis. Het standaard toetsenbord bestaat dus gewoon niet en de indeling ervan is vaak land- of regiogebonden. Zo maken we in Nederland gebruik van de uitvoering met de zogenoemde “QWERTY indeling”. De naam van deze indeling is snel en gemakkelijk te verklaren, want deze letters verwijzen naar de eerste zes letters (gerekend vanaf links bovenaan) op het toetsenbord. In de ons omringende landen is de indeling van de letters anders, dus schenk hier zeker aandacht aan als je er eentje gaat kopen. Het is immers op z’n zachtst gezegd nogal vervelend als je regelmatig typefouten maakt, omdat “de letters niet op de goede plaats zitten”.

Nu we het toch over de indeling van toetsenbord hebben … De meeste keyboards hebben aan de rechterkant een zogenoemd numeriek gedeelte . Dit type is zeker aan te bevelen als je veel met cijfers werkt. Indien jouw huidige toetsenbord dit numerieke gedeelte niet heeft, dan kun je ervoor kiezen om dit los aan te schaffen.

Meer bewegingsvrijheid met een draadloos toetsenbord

We willen anno nu zo min mogelijk beperkt worden in ons doen en laten. We willen zo min mogelijk aan een bepaalde plek of plaats gebonden zijn. Ook hier voorziet de technologie weer eens in een behoefte, want met een draadloos toetsenbord heb je alle bewegingsvrijheid die je je maar kunt wensen. Nadeel van een draadloos toetsenbord is wel dat het in sommige gevallen iets minder snel is dan de variant aan een kabel. Verder moet je natuurlijk wel rekening houden met het bereik, maar daar kom je snel genoeg achter.

 

Een toetsenbord kopen

Elke computerstore heeft wel een aantal toetsenborden op de schappen liggen. De keuze is hier meestal vrij beperkt, want schapruimte is kostbaar en deze wordt liever gevuld met duurdere of interessantere artikelen. Ga je een toetsenbord kopen, doe dit dan gewoon online. Hier vind je namelijk wel dat ruime assortiment. Nu je toch enige aandacht besteedt aan computeraccessoires, kijk dan ook eens kritisch of je niet toe bent aan een nieuwe muis., bijvoorbeeld een draadloze. En als je veel achter de computer zit, dan is het ook goed om eens te kijken naar ergonomische hulpmiddelen als polsondersteuning. Dit soort hulpmiddelen helpt RSI klachten en andere lichamelijke ongemakken te voorkomen. Doe hier dan ook je voordeel mee bij de zoektocht naar het juiste toetsenbord.