Het belang van goede meubelen op kantoor

Naast thuis brengen mensen veel tijd op het werk door. Daarom is het belangrijk dat een kantoor een fijne omgeving is voor uzelf of uw medewerkers. Meubelen dragen bij aan het comfort en de uitstraling van kantoren. Kantoormeubilair doen meer voor een kantoor dan een zitplek verschaffen. Meubels zijn een redelijk essentieel onderdeel van ieder kantoor. Immers, de computer moet ergens op staan en u moet zelf plek hebben om te zitten. Maar er zijn veel meer kantoormeubelen dan alleen bureaus en stoelen. Ook kasten en andere opbergsystemen behoren tot het meubilair. Belangrijke papieren moeten veilig kunnen worden opgeborgen in een afsluitbare kast. Voor het inrichten van je kantoor met de beste en mooiste kantoormeubelen ben je bij OfficeCity aan het juiste adres!

Ergonomische meubelen voor een gezonde werkomgeving

Omdat men zo veel tijd doorbrengt op kantoor is het ontzettend belangrijk dat die omgeving een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van medewerkers, of uzelf. De werkhouding is belangrijk, rug- en nekklachten worden niet zelden veroorzaakt door een verkeerde houding. Verstelbare bureaus en stoelen kunnen worden aangepast aan de gebruiker om klachten te voorkomen. Er zijn ook sta bureaus, deze zijn verstelbaar tot op sta hoogte zodat zitten en staan kan worden afgewisseld.

Uitstraling en imago

De keuze voor bepaalde meubels en kleuren dragen bij een de uitstraling van een kantoor. Traditionele meubels of juist hele moderne en strakke, alles is mogelijk. Bij het ene kantoor is het imago belangrijker dan bij een ander kantoor. Het doel van het kantoor speelt daarin natuurlijk ook een rol, worden er gasten ontvangen of wordt er alleen gewerkt? Een goede plek om bezoekers te ontvangen is van belang voor een goede eerste indruk. Een mooie receptie, een prettige wachtruimte, fijne omgeving en uitstraling doen veel voor uw bedrijf.

Het nieuwe werken

Een kantoor wat volgens het nieuwe werken werkt doet er goed aan om lockers te plaatsen zodat medewerkers hun eigen spullen niet iedere dag hoeven mee te slepen. Het nieuwe werken principe gaat uit van het idee dat iedere werkplek door iedereen gebruikt kan worden, er zijn dus geen vaste plaatsen. Dit werk een stuk efficiënter nu niet iedereen meer full time werkt. Maar er zijn wel aanpassingen nodig ten opzichte van de traditionele kantoren waar iedereen een eigen plaats heeft, met eigen kasten en apparatuur.

Akoestiek op de werkplek

Meubels dragen bij aan de uitstraling van een bedrijf en zorgen voor een goede werkhouding, maar ze kunnen meer positieve bijdragen leveren. De akoestiek op de werkplek kan worden verbeterd. Op plekken waar veel wordt gesproken is het handig als dat niet ver draagt. Dat kan uiteraard heel erg storend zijn voor andere mensen op kantoor, plus dat niet iedereen altijd alles hoeft te horen. Daarom zijn er meubels verkrijgbaar die geluid dempen, maar ook panelen en gordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal om de akoestiek te verbeteren.

Comfortabel vergaderen

Waar gewerkt wordt, wordt meestal ook vergaderd. Een praktische omgeving om goed te kunnen overleggen is essentieel. Als men elkaar niet fatsoenlijk aan kan kijken of niet prettig zit komt dat het de productiviteit niet ten goede. Net zoals alle andere bureaus, stoelen en kasten zijn vergadertafels in vele soorten en maten te koop.