Het cijferslot, een betrouwbare en veilige oplossing

Er zijn tal van manieren om je spullen te beveiligen tegen diefstal. Een cijferslot is één van deze manieren. Cijfersloten lijken echter soms wel eens een beetje in de vergetelheid te raken. Er zijn immers vandaag de dag zoveel andere oplossingen mogelijk. Toch zie je langzaam maar zeker een kentering tot stand komen. Want soms, heel soms, zijn er in deze snelle en digitale maatschappij meer traditionele oplossingen die vaak beter en betrouwbaarder zijn dan alle nieuwerwetse oplossingen. Cijfersloten zijn hier een uitstekend voorbeeld van.

 

Praktisch in gebruik

Eén van de voordelen van een cijferslot is dat je niet meer het probleem hebt dat je de sleutels kwijt bent. Sleutels van een hangslotje zijn niet bepaald groot en je zal de eerste niet zijn die geen idee meer heeft waar je de sleutels hebt neergelegd. Je bent dan al snel aangewezen op de reservesleutel, maar ja, waar had je deze ook alweer neergelegd? Dit is vast een herkenbare situatie en deze komt altijd op een moment dat je haast hebt of dat het echt niet uitkomt. Dit probleem heb je met een cijferslot niet. Geen gedoe met sleutel en reservesleutel, maar gewoon een drie- of viercijferige code onthouden en klaar. Bijkomend voordeel is dat je deze code zelf kunt bedenken en niet afhankelijk bent van iets als een fabrieksinstelling. Wel zo prettig, want als je zelf de code kiest, dan is de kans relatief klein dat je ‘m vergeet.

 

Eén cijferslot met meerdere gebruikers

Cijfersloten zijn niet alleen praktisch voor jezelf. Het zijn ook ideale sloten om te gebruiken als meerdere mensen toegang moeten hebben tot hetgeen achter slot en grendel ligt. Je hoeft geen sleutels bij te laten maken en ook hoef je geen ingewikkeld “sleutelplan” in elkaar te draaien. Het enige dat je moet doen is de code die je in hebt gegeven delen met de mensen wie het aangaat. Makkelijker kan gewoon niet. En in het geval er iemand in een later stadium geen toegang meer mag hebben, dan is het een kwestie van even de code veranderen, opnieuw doorgeven en klaar.

 

cijferslot

 

Waar gebruik je cijfersloten voor?

Sloten met een cijfercode gebruik je voornamelijk om inbrekers en gelegenheidsdieven af te schrikken. Zodra het boevengilde moeite moet doen voor iets, dan zullen zij zich liever op iets anders richten. Gelegenheid maakt de dief, zo luidt een bekend gezegde, en dat is precies wat dit soort sloten helpt voorkomen. Een toegangsdeur op een heel afgelegen en rustige locatie afsluiten met een cijferslot is niet aan te raden. Dan hebben inbrekers immers alle tijd en rust om het slot te bewerken.
Een fietsslot is een goed voorbeeld van een praktische toepassing van dit soort sloten. Wederom geen gedoe met sleutels die je kwijt kunt raken en een fietsslot met een cijfercode maak je gemakkelijk vast aan bijvoorbeeld een hek of lantaarnpaal. Aan deze laatste vastmaken is een goede tip, want iemand die een fiets wil stelen doet dit over het algemeen liever niet in het volle licht.
Een ander voorbeeld van een gelegenheid wanneer cijfersloten veel worden gebruikt is tijdens vakantie. Met een slot als deze voorkom je niet alleen dat de inhoud van jouw tas of koffer snel wordt meegenomen, maar ook zorg je er op deze manier voor dat niemand iets in jouw (hand)bagage kan stoppen. Zeker op luchthavens proberen drugsmokkelaars ook anno nu nog vaak genoeg om hun handel in de bagage van nietsvermoedende reizigers te stoppen. Je moet er niet aan denken als jou dat overkomt … toch?

 

Cijferslotjes kopen

Cijferslotjes kopen doe je snel en voordelig via www.cijferslot.nl. Aangezien het aanbod van cijfersloten hier het grootst is, kun je precies dat cijferslot kopen dat het beste past bij waar jij het voor nodig hebt. Een cijferslot met een cilinderslot behoort tot de veiligere varianten, want een cilinderslot is gewoon lastiger te openen. Verder is het aan te raden om goed te kijken naar de grootte van de beugel van het cijferslot. Zorg dat deze hoog genoeg is voor de toepassing die jij eraan wil geven.
En dan is het aan jou om een code voor jouw cijferslot te verzinnen. En denk eraan, niet vergeten hè!