Het effect van hard water op haar en huid

Onder hard water wordt water met veel calcium en magnesium verstaan. De hardheid van water kan per gebied verschillen, dit hangt af van de hoeveelheid calcium en magnesium in de bodem van dat gebied. Uiteindelijk komt dat namelijk in het grondwater terecht. Hard water kan vervelende gevolgen hebben, zoals kalkaanslag op je nieuwe douchewand of kraan, of harde handdoeken waardoor je veel wasverzachter moet gebruiken. Maar wist je dat hard water ook effect kan hebben op je haar en huid?

Mogelijke effecten van hard water voor je haar

Hard water zorgt voor doffer en zwaarder haar, waardoor er ook sneller klitten zullen ontstaan. Een van de redenen hiervan is dat shampoo door hard water niet goed kan uitspoelen. Deze restjes zullen dan samen met kalk in je haar achterblijven. Daarnaast zal je haar er sneller vet uitzien en voelen, doordat de vette laag op je hoofdhuid blijft hangen.

Mogelijke effecten van hard water voor je huid

Naast dat hard water een negatief effect kan hebben op je haar is dit ook voor de huid het geval. Hard water kan namelijk, in combinatie met meerdere factoren, voor eczeem zorgen. De kans is groter bij mensen met een gevoelige huid, maar bijvoorbeeld ook bij baby’s. Deze huid is namelijk nog erg teder en beïnvloedbaar. In de winter kan de huid zelfs bij mensen zonder huidproblemen jeukerig en droog aanvoelen.

Op basis waarvan kies je een waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat er zacht water uit uw kraan komt. Hiermee verlaagt u de kans op bovengenoemde effecten voor huid en haar. Er zijn verschillende soorten waterontharders, maar op basis waarvan maak je een keuze? Verschillende factoren kunnen hierbij meespelen, zoals de prijs en het merk. Een waterontharder van Soft Water Systems kan volledig voor u op maat gemaakt worden en past daarmee altijd bij uw wensen. Daarnaast kiest u met een waterontharder van Soft Water Systems voor de echte waterexpert. Wilt u graag genieten van de voordelen van zacht water bij u thuis? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op.