Hier moet je allemaal rekening mee houden als je naar het buitenland gaat verhuizen

Lijkt het je leuk om naar het buitenland te verhuizen? In veel gevallen kan dat een echte aanrader zijn. In Nederland wordt het namelijk steeds drukker. Dit betekent ook dat er veel minder woningen beschikbaar zijn. Mocht er een woning beschikbaar zijn, dan is het ook nog eens zo dat deze flink aan de prijs zijn. Zeker als je op een mooie locatie zit. In die gevallen kan het daarom ideaal zijn om te verhuizen naar het buitenland. Maar als je naar het buitenland gaat verhuizen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel gaan wij daar dieper op in.

De belastingen en verzekeringen

Voordat je gaat verhuizen, is het allereerst belangrijk om uit te zoeken hoe het zit met de belastingen. Heb jij bijvoorbeeld nog een eigen bedrijf in Nederland? In dat geval is de vraag: waar moet jij dan belasting betalen? Zoek dit van te voren goed uit, want anders kun je voor verschillende problemen komen te staan. Zeker als men er na verloop van tijd achter komt. Je kunt dan te maken krijgen met flinke naheffingsaanslagen en daar zit je niet op te wachten. Maar ook de verzekeringen spelen een belangrijke rol. Want waar ben jij verzekerd? Stel je voor dat je in het ziekenhuis terecht komt, dan wil je natuurlijk wel dat dit goed gedekt wordt en zo is er nog veel meer waar je aan kunt denken.

De locatie

Ga je een huis kopen in Spanje met Villa Nova Real Estate? In dat geval is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de locatie. Je wil natuurlijk wel een beetje in een leuke buurt terecht komen. Je kunt daar bijvoorbeeld eerst eens gaan buurten. Je krijgt dan het beste beeld van een bepaalde locatie. Ook kun je natuurlijk advies vragen aan experts die daar in de buurt wonen.

 

Hierboven hebben we enkele zaken besproken alwaar je rekening mee moet houden als je naar het buitenland gaat. Uiteraard is er nog meer waar je aan kunt denken.