Hoe beveilig je je bedrijf?

Het beveiligen van je bedrijf is natuurlijk erg belangrijk. Grote kans dat jij al een alarm hebt geïnstalleerd die gekoppeld is aan een beveiligingsbedrijf. Zodra er een ongewenst persoon binnenkomt, gaat het alarm af en daar krijg jij een melding van. Hartstikke handig. Toch weet deze persoon dat hij nog heel even de tijd heeft en kan dan nog net jouw waardevolle laptops meenemen. Je hebt het alarm opgehangen om inbraak te voorkomen en mocht het gebeuren dat je dan op de hoogte wordt gesteld. Natuurlijk is een alarmsysteem erg belangrijk, maar je doet er verstandig aan om je beveiliging uit te breiden.

Buitenbeveiliging

Je moet het inbrekers natuurlijk niet te makkelijk maken en daarom is een goede buitenbeveiliging belangrijk. Zorg dat de beveiliging rondom je bedrijf en de verlichting goed geregeld zijn. Het zijn misschien geen dingen waar je in eerste instantie aan denkt maar zorg dat je geen klimmaterialen achterlaat. Denk hierbij aan ladders, tonnen, hout of ander gereedschap dat het een inbreker makkelijker maakt. Verder kun je denken aan de volgende dingen:
– Zorg dat het hekwerk voor je bedrijf goed onderhouden is. Het is wellicht verstandig om voor gaashekwerk te gaan, dat is namelijk onderhoudsarm.
– Werk volgens een sleutelplan. Weet wie van de medewerkers een sleutel hebben. Kan iedereen binnenkomen? Zorg dan dat de pasjes gepersonaliseerd zijn. Zo weet je precies wie er als eerste binnen was en wie als laatste weg ging.
– Heb je veel bedrijfsbusjes buiten staan? Probeer deze zoveel mogelijk binnen te zetten en haal altijd attractieve goederen uit de auto’s.
– Komen er weinig klanten bij jouw bedrijf? Plaats dan een intercom met een camerasysteem. De receptioniste hoeft alleen de mensen binnen te laten die een afspraak hebben of medewerkers.
– Een camerasysteem kan tevens handig zijn om alle bezoekers te registreren. Mocht er worden ingebroken dan heb jij de daders op beeld.
– Maak gebruik van schrikverlichting. Het liefst LED licht, dat is erg vervelend voor inbrekers.
Dit zijn een aantal dingen waar je aan kunt denken voor het beveiligen van je bedrijf. Er zijn natuurlijk ook nog genoeg maatregelen die je kunt nemen voor binnen. Zo is het verstandig om belangrijke documenten in een brandwerende kluis op te bergen, om de meterkast altijd af te sluiten en om altijd alles te controleren voordat je afsluit.

 

Beveiliging voor jou en je medewerkers

Deze maatregelen zijn om jou en je medewerkers een veiligere gevoel te geven. Daarnaast is het ook om controle te houden over jouw spullen. Zo is het verstandig om controle te hebben over alle mobiele telefoons, laptops en tablets die je eventueel aan je medewerkers ‘geeft’. Deze apparaten blijven jouw eigendom, maar zij mogen er gebruik van maken. Natuurlijk hoef je deze niet letterlijk te controleren, maar je kunt er wel voor zorgen dat zij geen 0900 nummers mogen bellen of bepaalde apps mogen downloaden.

Neem gerust contact op met beveiligingsbedrijf in Hengelo voor vrijblijvende informatie!