Hoe kies je een boxspring?

Uw boxspringmatras biedt ondersteuning voor het eigenlijke matras waarop u slaapt, vergemakkelijkt het in- en uitstappen en vermindert de slijtage van het matras. Omdat deze stevige frames een grote rol spelen in de kwaliteit van uw slaap, moet uw keuze voor een boxspring matras zorgvuldig worden gemaakt. Lees verder voor alles waar u op moet letten voordat u gaat kopen. Voor meer informatie die u helpt bij het kiezen van een kwaliteitsvolle boxspring, kijk dan op de site van Meubella.nl voor meer informatie.

Terwijl een standaard boxspring als één geheel wordt geleverd, wordt een gesplitste boxspring in twee delen geleverd om de grootte van uw matras te bepalen. In tegenstelling tot een matras kan een boxspring niet in onderdanigheid worden geduwd om door smalle hallen en deuropeningen te passen. Als u een queensize bed of groter, en smalle hallen in uw huis heeft, kan het zijn dat u een gespleten queen boxspring moet aanschaffen. Een gesplitste boxspring kost wel iets meer dan een model uit één stuk, maar het gemak van het verplaatsen van de boxspring compenseert de extra kosten. Een gedeelde boxspring heeft ondersteuning nodig in het midden van het bedframe, dus zorg ervoor dat uw bedframe geschikt is voor dit type boxspring.

Kies een boxspringmatras dat op uw bedframe past. Als u een ouder stijf frame heeft, controleer dan of de boxspring erin kan schuiven of erop kan rusten. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw bedframe stevig is en goed aansluit op de boxspring. Als u uw bed niet op uw bedframe kunt laten passen, vergeet dan niet dat uw boxspring matras ook op de vloer kan rusten. Een bedombouw is niet absoluut noodzakelijk als u een boxspring matras gebruikt.

Selecteer materialen die passen bij uw levensstijl

Kastveren zijn over het algemeen gemaakt van hout en bevatten een stalen wapening om de stevigheid te waarborgen. Aan de zijkanten wordt een dikke stof, tijk genaamd, aangebracht, aan de bovenzijde wordt een slipvrije stof toegevoegd en aan de onderzijde wordt een stoffen stofkapje aangebracht.

Boxsprings worden geleverd met vele opties, waaronder die met dicht opeengepakte rollen, maar ook dozen met hypoallergene stoffen, organische stoffen en natuurlijke vulstoffen. Matrassen en boxsprings zijn ideale plaatsen voor huisstofmijten en allergenen. Als u allergieën heeft, kies dan een boxspring matras met een allergeen-blokkerende hoes om de kans op een allergie-aanval te verkleinen. Andere opties zijn boxsprings die ontworpen zijn voor specifieke behoeften, zoals extra ondersteuning voor mensen met rugklachten.

Als u een goedkope boxspring tegenkomt die erg lijkt op een duurdere, lees dan de kleine lettertjes. Er kunnen grote verschillen zijn in het type veer, de vezels of andere onderdelen van de boxspring.

Kijk altijd goed naar de matras- en boxspringset. Vaak verkopen fabrikanten deze combinaties op basis van de populariteit van de consument of als een promotionele aanbieding. Met deze verpakte deals is het mogelijk om een boxspring te krijgen voor beduidend minder dan de winkelprijs. Bovendien kan de set onder dezelfde garantievoorwaarden worden geleverd, waardoor het onderhoud eenvoudig en betaalbaar is.