Hoe kies je een geschikte makelaar?

Als je hebt besloten dat je jouw huis gaat verkopen, kan het handig zijn om dit samen met een verkoopmakelaar te doen. Vaak gaat dit sneller, gemakkelijker en goedkoper dan wanneer je zelf aan de slag gaat om je huis te verkopen. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goede makelaar uitkiest, die samen met jou voor het beste resultaat gaat.

 

Persoonlijke klik met je makelaar

Aangezien je waarschijnlijk niet dagelijks een huis verkoopt, is het belangrijk om in zee te gaan met iemand die je vertrouwt en waar jij jezelf fijn bij voelt. Als er een klik is tussen jullie, zal het proces gemakkelijker en leuker worden. Zo kun je dan bijvoorbeeld je huis verkopen in Roosendaal met Van der Eijken Makelaardij. 

 

Makelaars vergelijken

Omdat je er zeker van wilt zijn dat je met de juiste makelaar gaat samenwerken, is het belangrijk dat je niet meteen akkoord gaat met de eerste de beste makelaar die je tegenkomt. Elke partij vraagt andere tarieven en elke makelaar schat de verkoopwaarde van je woning anders in. Hierdoor kan het vergelijken van makelaars je wel duizenden euro’s besparen. Nodig een aantal makelaars uit, ga met ze in gesprek en kijk vervolgens welke makelaar het best past bij jou en jouw wensen.

 

Weet waar je aan begint

Zorg dat je voordat je akkoord gaat met een offerte goed weet wat het inhoudt. Stel de makelaar alle vragen die hebt en lees ook alle kleine lettertjes in het contract goed door. Hiermee voorkom je dat je later voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Niet tevreden of een conflict?

Blijkt dat je uiteindelijk toch voor de verkeerde makelaar hebt gekozen voor de verkoop van jouw koopwoning? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar vaak kun je de opdracht altijd intrekken of ontbinden. Ontbinden kan alleen wanneer de makelaar zijn verplichtingen niet nakomt, zorg dus dat alles goed op papier staat.