Hoe laat ik mijn studentenkamer groot lijken?

Een vraag die vaak voorkomt, hoe laat je een kleine ruimte groot lijken? Daarom zijn hier een aantal tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van jouw studentenkamer.

De kleuren

Om een ruimtelijke uitstraling te krijgen gebruik je luchtige, koele, lichte kleuren. Vooral bij de koele kleuren zal het effect op de ruimte nog extra vergroten. Bij het kiezen van de meubels, muren of het stof gebruik je tinten die afgeleid zijn van de hoofdkleur waarvoor jij gekozen hebt. Geef bijvoorbeeld de meubels in je huis een kleur die in de buurt komt van de muur. Gebruik zeker geen donkere kleuren, want dat zal je kamer kleiner laten uitzien.

Open en luchtig

Bij het inrichten van de kamer is goed om erop te zetten of je van de ene hoek naar de andere hoek in de kamer kunt kijken, zonder gehinderd te worden door iets wat ervoor staat. Dat geen wat in de weg staat houdt licht tegen, en dus ook het ruimtelijk gevoel. Om dit te creëren moet je gebruik maken van lichte, fijne, niet massieve meubels. Een voorbeeld is een stoel zonder armleuningen of een bank waar je onder de poten door kunt kijken. En zo zijn er nog vele andere mogelijkheden.

Zorg voor genoeg licht

Zorg ervoor dat er zo veel mogelijk licht in je kamer komt. Dus voorkom dat het daglicht tegen gehouden word door bijvoorbeeld donkere gordijnen. Kies er bijvoorbeeld voor om op de plaats waar het minste licht komt een boekenkast neer te zetten en deze extra te verlichten door middel van spotjes.

Gebruik spiegels

Door middel van een spiegel kan je de ruimte groter laten lijken. Zorg ervoor dat door middel van de spiegel de blik naar buiten wordt weerkaatst.

Opgeruimd staat netjes

Als je veel spullen in je huis hebt staan, zal dit automatisch ook de hoeveelheid aan licht verminderen. Bijvoorbeeld een berg met kleren of een stapel met boeken op tafel, zal de kamer als een rommel laten lijken. En dus minder ruimtelijk. Zorg ook voor handige opbergmeubels, lockers, kasten en opbergdozen. Mocht je spullen hebben die je helemaal niet gebruikt laat ze dan nog bij je ouders staan of gooi ze gewoon weg.