Hoe manage je jouw bedrijfsschoonmaak

Alles staat of valt met wat jij weet wat er aan schoonmaak moet gebeuren in jouw kantoor en hoe je dit strategisch inplant. Als alles goed gepland staat is het overzichtelijker en efficiënter werken. Zo kun je de schoonmaak leiden met effectiviteit en efficiëntie.

Voorbereiden

Voordat je een schoonmaakbedrijf inhuurt is het handig om te weten wat en hoe dit schoongemaakt moet worden. Als je bijvoorbeeld laminaat hebt liggen is het niet handig om een parketschuur onderhoud in de arm nemen. Dit is niet alleen schadelijk voor het laminaat maar ook niet goed bedacht. Als je weet uit welke materialen jouw kantoor bestaat dan kan je ook de onderhoudsopdracht en informatie goed communiceren.

 

Ook het gebruiken van het juiste materiaal in je kantoor of bedrijf kan bij schoonmaak leiden tot efficiënt te werken. Neem bijvoorbeeld de vloer bij de ingang van het kantoor, hier heb je de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je materiaal voor de vloer gebruikt dat het minst onderhevig is aan slijtage omdat dit de meest bewandelde stuk vloer is in het pand. Zo weet je ook dat je hier minder onderhoud aan hoeft te plegen.

 

Ook kun je gebruik maken van bijvoorbeeld met een forecast, dit helpt je een overzicht te maken voor wat en wanneer iets schoongemaakt moet worden. Stel dat in jouw kantoor de ingang het minst gebruikt wordt tussen 14:00 uur en 15:00 dan is dit een mooi moment om de vloer daar te laten schoonmaken.

Forecasten

Deze manier van forecasten is natuurlijk niet alleen geschikt voor dat stuk onderhoud op dat moment maar ook voor alle andere kantoorruimtes. Dit verklaart ook waarom de meeste schoonmaak gepleegd wordt vooraf af net na de kantooruren, dus voor 09:00 uur en na 17:00 uur.

 

Weer een andere manier van forecasten is gebruik maken van weersvoorspellingen. Ook hier krijg je informatie binnen over hoe nat het buiten gaat zijn waarvoor je bijvoorbeeld de vloer bij de ingang vaker schoon moet maken en dit alvast kan inplannen. Ook kun je zo inplannen hoe laat ramen en deuren opengezet kunnen worden of sluiten.

 

Met het gebruiken van een forecasting model en weten welke materialen waar op de juiste manier ingezet kunnen worden heb je een sterke controle op interne externe situaties. Hiermee krijg je een concreet beeld van wat, wanneer en hoe moet gebeuren in onderhoud en schoonmaak.