Hoe verpak je producten om te verzenden?

Bij het verzenden van producten zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden voordat je overgaat tot de daadwerkelijke verzending. De verpakking zelf is in grote mate belangrijk voor het zonder schade versturen en leveren van de inhoud van een doos.
Kies de juiste grootte voor een verzenddoos

Als je kiest voor het versturen van de producten die je als bedrijf maakt in dozen houd je het beste even goed rekening met de volgende zaken. Zoek ten eerste een doos die de juiste grootte heeft voor de spulletjes die je erin wilt doen. Een te kleine doos kan de inhoud beschadigen omdat het niet goed past maar een te grote doos kan de inhoud doen schuiven, hetgeen ook niet goed is.
Kies de juiste dikte karton

Kijk ook wat je wilt versturen en of het bijvoorbeeld breekbaar is. In dat geval heb je wel extra bescherming nodig om ervoor te zorgen dat het product ook heelhuids aankomt. Voor een zwaar product kies je een verpakking uit die meer kan hebben dan wanneer het een lichter product betreft. Er bestaat verschil in dikte van het karton dat voor verzenddozen gebruikt wordt. Op basis van het product dat erin gaat kies je de dikte die daar bij past.
Verschillende modellen en maten

Een verzenddoos is in diverse modellen te koop. Om de juiste keuze te maken kijk je naar het product dat erin gaat. Je kunt denken aan een eenvoudig model waarvan je de kleppen zelf dicht vouwt maar er zijn ook modellen te koop met een speciale vouwsluiting of met bijvoorbeeld een losse doos en deksel. Welke je kiest hangt af van wat het beste past. Alle modellen zijn ook in verschillende maten te krijgen zodat je altijd wel een geschikte verzenddoos kunt vinden.

 

Kijk voor verzenddozen in allerlei maten op https://www.gepakt.nl/verzenddozen/