Hoe wordt ik relevanter op TikTok?

Je hebt hard gewerkt om leuke, originele en gangbare content te maken. Je bent er trots op en laat het aan je vrienden en familie zien. Ook zij zijn positief verrast en zeggen dat je ervoor moet zorgen dat meer mensen het te zien krijgen. Je besluit om de content op het social media platform TikTok te plaatsen om zo meer aandacht te krijgen voor je content. Na verloop van tijd merk je toch dat de content niet de gewenste resultaten krijgt. De likes vallen tegen, het aantal volgers neemt niet toe en ook de hoeveelheid kijkers van je content blijven laag. In deze blog lees je onder andere hoe je meer likes op TikTok kunt krijgen zodat jouw zelfgemaakte content het gewenste resultaat krijgt.

Promoot je content!

Naast TikTok zijn er nog veel meer social media platformen waarop je content kunt plaatsen. TikTok is vooral bedoeld voor korte video’s, Instagram voor foto’s en Facebook voor berichten. Het is heel goed mogelijk om op de andere social media platformen te vermelden dat je bent gestart met TikTok en een nieuwe video’s hebt geüpload. Hierdoor gaan je volgers op bijvoorbeeld Instagram en Facebook wellicht een kijkje nemen op je TikTok account. Link overigens niet meteen naar TikTok toe. Andere platformen waarderen het niet als je linkt naar de concurrent.

Gebruik dé hashtag en ga viraal

Hashtags zijn van groot belang wanneer je viraal wilt gaan. De meeste bekende hashtag op TikTok is toch wel: #foryou. Deze hashtag verwijst naar de “voor jou” pagina van TikTok. Op deze pagina verschijnen alle video’s die voor jou relevant zijn volgens het algoritme van TikTok. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en jouw content te laten zien, is het dus van belang om de #foryou in je video te verwerken. Gebruik de hashtag en wie weet ga je binnen de kortste keren viraal!