Hoe zorg je dat je winkel succesvol wordt?

Run je een winkel of ben je van plan er eentje te beginnen? Er zijn heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe maak je van jouw winkel een succes?

Een goede voorbereiding

Een winkel, die open je natuurlijk niet zomaar halsoverkop. Voor je zover bent heb je heel wat moeten uitzoeken en regelen. Misschien heb je wel een geweldig idee, een concept dat nog nooit eerder vertoond is en waarvan je denkt dat het gegarandeerd een succes zal worden. De verleiding is dan groot om de dag erna een pand te zoeken en de deuren van jouw eigen winkel te openen: geen tijd te verliezen!

Toch is het verstandiger om het wat rustiger aan te doen. Een goed idee is altijd de juiste start, maar iets dat een goed idee lijkt in je hoofd is dat niet altijd in realiteit. Het is belangrijk om je idee om te zetten in een solide ondernemingsplan. Hierin beschrijf je niet alleen jouw idee tot in de details, je doet ook onderzoek naar de markt waarin je zal gaan opereren en de benodigde financiering. Neem de tijd voor het schrijven van dit plan, het zal je leidraad zijn tijdens het opstarten van je winkel en een onmisbaar document om bijvoorbeeld de financiering te regelen bij de bank.

Ook belangrijk: de locatie van je winkel. Ben je eenmaal zover dat die zaak er écht gaat komen, dan start de zoektocht naar de juiste locatie. Ook hier is het weer zaak om geduldig en eerlijk te zijn naar jezelf. Het perfecte pand gevonden, maar in een straat waar geen hond komt? Of juist een hele mooie straat, waarin je enkel winkelpanden vindt die eigenlijk boven je budget zijn? Dan zal je toch echt nog even verder moeten zoeken.

Heb je een pand op het oog, dan is het zaak om je financiën definitief rond te gaan maken. Het is vaak handig om hierbij de hulp van een accountant in te roepen. Ga met je plan naar de bank, en overtuig hen van jouw ideeën, maar niet zonder een goed financieel plan te hebben geschreven. Banken lenen niet graag geld uit zonder te weten wanneer ze het weer terug krijgen, tenslotte.

Het leuke werk

Is alles rond? Dan begint het leuke gedeelte: het inrichten en opstarten van jouw eigen winkel. Denk goed na over de winkelinrichting, want dit bepaalt voor een heel groot deel de uitstraling. Kies je bijvoorbeeld voor een houten winkelstelling of juist een metalen? Kies je winkelinrichting met zorg, zodat deze bij je assortiment en uitstraling past, en de kans op succes wordt stukken groter!

 

Zakelijke lening
drukbedrijf.nl