Hondenbrokken van goede kwaliteit

Als hondeneigenaar wil je jouw hond graag gezond zien. Een hond is een onderdeel van het gezin. De onvoorwaardelijke liefde die je voor jouw trouwe viervoeter voelt, resulteert in een verantwoordelijkheidsgevoel. Je wilt er alles aan doen om jouw hond een gelukkig en gezond leven te bieden. De basis voor een goede gezondheid wordt gevormd door goede voeding. Investeren in hondenbrokken van hoogstaande kwaliteit is daarom raadzaam.

Voor welke voeding kies je?

Je wilt jouw hond graag van goede voeding voorzien. Maar wat zijn nou écht goede hondenbrokken? Wat is de beste hondenbrok die je jouw hond kunt geven? Een eenduidig antwoord op deze vraag is er niet. Iedere hond is immers anders en heeft daarmee andere behoeften. Wel geldt voor alle honden dat ze voldoende vitamines en mineralen binnen moeten krijgen. Een gezonde en gebalanceerde voeding vormt immers de basis voor een goede gezondheid. Het is dus van belang dat de hondenbrokken over voldoende voedingsstoffen beschikken. Het percentage van alle verschillende voedingsstoffen moet tevens goed in balans zijn. Iedere hond heeft behoefte aan een andere voeding, maar de kern van de behoefte is altijd hetzelfde. Ze hebben namelijk allemaal een gezonde en gebalanceerde voeding nodig.

Verband tussen granen en allergie

Veel hondenbrokken bevatten granen. Dit is eigenlijk best gek want een hond eet van nature geen granen. Honden eten van nature voornamelijk vlees aangevuld door groente en fruit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat sommige honden niet goed reageren op graan. Het eten van graanrijke voeding kan bij een hond een allergische reactie geven. Het verteringsstelsel van de hond kan in dat geval de granen niet goed verwerken. Dit resulteert doorgaans in diverse huidklachten zoals jeuk, kale plekken en haaruitval. Heb jij het idee dat jouw hond ook niet goed op graan reageert? Probeer dan eens hondenvoer zonder granen. Een graanvrije, natuurlijke voeding welke bestaat uit een hoog vleespercentage is vaak de oplossing.

Voordelen van een natuurlijk dieet

Dat sommige honden huidklachten krijgen ten gevolge van een graanrijke voeding is goed te verklaren. Een grote hoeveelheid graan hoort simpelweg niet thuis in het dieet van een hond. Het is daarom ook raadzaam om voor een voeding te kiezen die dichtbij de natuur staat. Honden hebben van nature behoefte aan een voeding met een hoog vleespercentage. Om de kans op allergieën zo veel mogelijk te beperken, is een natuurlijk dieet raadzaam. Een natuurlijk dieet bevat geen granen, maar een hoog vleespercentage aangevuld door alle benodigde vitamines en mineralen. Natuurlijke hondenbrokken bevatten dus precies waar een hond van nature behoefte aan heeft.