ICT-tips voor ondernemers

Bij het runnen van een bedrijf komt veel ICT kijken. Hoe groter het bedrijf, hoe complexer de ICT zal zijn. Dit is natuurlijk ook heel logisch. Je hebt meer medewerkers en moet dus meer computers en telefoons aanschaffen. Of wat dacht je van printers en niet te vergeten een goede internetverbinding. We kunnen vandaag de dag niet meer zonder internet, dus het is wel zo handig als je een snelle en goed werkende verbinding hebt. Groeit je bedrijf, dan groeit je administratie ook. Een softwarepakket voor de administratie is dan ook niet geheel onwenselijk. Dit zijn nog maar een aantal dingen die onder de ICT vallen. Als ondernemer wil je dat alles goed loopt en dat die ICT-motor feilloos loopt. Om dat voor elkaar te krijgen, kun je zelf een aantal maatregelen treffen.

De aansluiting

Het begint al bij het aansluiten van computers, softwarepakketten en verbindingen. Ga er niet klakkeloos van uit dat als jouw bedrijf groeit, de ICT wel meegroeit. De server waar jij vanaf het begin al gebruik van maakt, kan misschien maar een beperkt aantal apparaten aan. Je wilt niet dat deze crasht. Zorg er dus voor dat ten eerste alles door professionele mensen wordt aangesloten en ten tweede dat je de server ook laat checken als je groeit. Heb je hier geen verstand van? Geen probleem. Er zijn meerdere mogelijkheden. Zo kun je een partner die gespecialiseerd is in de ICT in handen nemen. Je kunt ook kiezen voor detachering. Dan komt er iemand tijdelijk bij jouw bedrijf de ICT-zaken regelen. Deze persoon is niet bij jullie in dienst. Dit kun je onder andere laten doen door Ritchie Solutions.

Laat anderen voor jou werken

Heb je zelf geen verstand van ICT? Ga er dan ook niet mee aan de slag. Je doet er verstandig aan om dit uit te besteden. Zo kun jij je gehele systeembeheer uitbesteden. Je hebt zelf geen omkijken naar je server en of er updates gedraaid moeten worden of niet. Doet er zich een storing voor? Dan bel je gewoon je ICT-man en zorg je dat hij of zij alles oplost. Ook software moet regelmatig geüpdatet worden. Dit lijkt makkelijker dan het is. Deze moeten namelijk gecontroleerd worden. Je wilt niet dat jouw data en persoonlijke gegevens onbeveiligd zijn.

Simpel en overzichtelijk

Komt het op ICT aan dan is overzichtelijkheid heel belangrijk. Alle apparaten moeten op elkaar afgestemd worden. Het maakt het namelijk een stuk eenvoudiger als je op al je apparaten bij de gewenste informatie kunt. Synchronisatie tussen de verschillende computers is dus ook belangrijk. Je kunt er ook voor kiezen om in de cloud te werken. Je gegevens staan dan niet op jouw eigen server. Deze worden op een algemene server opgeslagen en waar je ook bent, je kunt overal bij deze gegevens. Of je nu in Nederland of in het buitenland bent, je kunt overal werken. Daarnaast wordt het ook automatisch geüpdatet en staan je gegevens altijd veilig.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *